‘De nieuwe iPad Pro is geen tablet en geen Mac, ondanks de Apple M1-chip’

iPad Pro 2021

Nu de nieuwe iPad Pro een Apple M1-chip aan boord krijgt, vragen velen zich af of het toestel binnenkort ook macOS kan draaien. Apple veegt die geruchten voorlopig van tafel en benadrukt dat iPad een markt op zichzelf is, los van de tablets en Mac-toestellen.

Vorige week kondigde Apple een nieuwe iPad Pro line-up aan met voor het 12,9 inchmodel een helder miniledscherm. De grootste verrassing was echter de Apple M1-chip binnenin het toestel waarmee het dezelfde prestaties levert als de MacBook-reeks en de Mac Mini. Er werden onmiddellijk geruchten gelanceerd dat macOS mogelijk binnenkort naar de iPad Pro zou komen als optie, maar Apple boort die voorlopig de grond in.

In een interview met Apple Senior Vice President of Worldwide Marketing Greg Joswiak en Senior Vice President of Hardware Engineering John Ternus op TechCrunch benadrukken beide SVP’s dat de iPad een aparte markt is.

Het is niet of-of

“Het is dezelfde M1-chip als in onze eerder aankondigde Mac-toestellen. De iPad Pro maakt altijd gebruik van de snelste chip die we hebben, en dat is vandaag de M1.” Wat betreft de convergentie tussen iPad Pro en Mac zijn de SVP’s duidelijk. “Er is één kamp dat denkt dat beide toestellen in oorlog zijn en er één toestel als winnaar zal uitkomen. Een ander kamp denkt dan weer dat beide apparaten tot één toestel zullen versmelten.”

“Beide gedachten bevinden zich aan tegenovergestelde uiteinden van het gedachtespectrum. De realiteit is dat geen van beide correct is. De Mac is voor ons de beste persoonlijk computer.” De iPad-business ontgroeit ook de tabletmarkt, maar Apple noemt de iPad nooit een tablet in zijn communicatie en ook niet in dit interview. “Er zijn iPad en tablets, en tablets zijn niet heel goed. Een iPad is geweldig.”

lees ook

Apple introduceert kleurrijke nieuwe iMac met Apple M1-chip

“Het is ook niet zo dat het of-of is. Het merendeel van onze Mac-klanten hebben een iPad. Zij hebben die niet in huis om hun Mac te vervangen. Ze willen de juist tool gebruiken op het juiste moment.” Hiermee wordt de deur gesloten door Apple voor wie hoopt dat een versie van macOS naar iPad komt met een Apple M1-chip.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home