Lenovo toont ThinkBook-laptop die ook Android-tablet is

Lenovo neemt het concept van hybride erg serieus met de lancering van de ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid. Dat toestel doet dienst als Windowslaptop tot je het scherm losklikt van het klavier, waarna je een Android-tablet vasthebt.

Lenovo lanceert op CES 2024 de ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid. Dat toestel is zowel Android-tablet als Windowslaptop. De oplossing bestaat uit twee componenten:

  • Het ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Station
  • De ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Tab

Het Hybrid Station bevat de onderkant van de laptop met het toetsenbord, alsook de hardware en Windows 11. In feite is dit ding een desktopcomputer vermomd als laptopklavier. Je kan zelfs via USB Type C een klassieke externe monitor aansluiten, ook zonder laptopscherm.

Het laptopscherm/tabletdeel is immers afneembaar en heeft z’n eigen CPU en opslag aan boord. Het ding kan zo dienstdoen als Android-tablet, ook zonder het basisstation in de buurt. In laptopmodus kan je kiezen of je in de Android-omgeving werkt, dan wel in Windows 11. Toetsenbord en touchpad werken op beide besturingssystemen. Zonder het basisstation heb je natuurlijk enkel toegang tot de Android-omgeving.

Specificaties

Voor het Windows-aspect integreert Lenovo Intel Core Ultra 7-processors van de nieuwste generatie. Die wordt bijgestaan door 32 GB RAM. Onder het toetsenbord zit verder een PCIe-SSD met een capaciteit van 1 TB. De tablet werkt met een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chip, voorzien van 12 GB LPDDR5 RAM. Het oled-scherm van de tablet meet 14 inch en heeft een 2,8K-resolutie. Beide delen van de hybride laptop hebben een accu aan boord.

Lenovo vindt met dit hybride toestel dat je zelfs niet moet kiezen tussen Windows 11 en Android. Via de Hybrid Stream-functionaliteit kan je Android-toepassingen in een venster in de Windows-omgeving gebruiken. Functioneel lijkt de ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid een erg flexibel en mobiel toestel. Het gewicht is echter niet min: het basisstation weegt 970 gram en de tablet 785 gram. Zo sleur je toch 1,75 kg mee in je rugzak, al heb je in de praktijk twee toestellen mee. Deze originele laptop zal pas in september van dit jaar in de rekken liggen, voor een nog ongekende adviesprijs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home