Lenovo lanceert nieuwe ThinkBook en ThinkCentre voor kmo’s

Lenovo stelt nieuwe computers voor op maat van de kmo’s. Het laptop-portfolio wordt opgefrist maar ook een compacte desktop ontbreekt niet.

Lenovo introduceert op CES 2024 verschillende nieuwe ThinkBook-laptops. Die reeks van toestellen is gericht op kmo’s. Eerst en vooral is er de ThinkBook 13x Gen 4. Die laptop heeft een 13,5 inch-scherm met een 3:2-verhouding, 2,8K-resolutie (120 Hz) en kleine schermranden. Lenovo wijst op de sRGB-kleurdekking van honderd procent voor de laptop, wat het toestel geschikt moet maken voor grafische professionals. Mobiliteit is het focuspunt van dit toestel, dat in zijn lichtste configuratie net 1 kg weegt.

De ThinkBook 14 i Gen 6+ is een 14,5 inch-laptop gericht op een meer mainstream publiek. Dit toestel is te configureren met verschillende schermresoluties tot en met 3K (120 Hz). Details zoals het gewicht deelt Lenovo nog niet.

De laptop onderscheidt zich van andere toestellen met z’n TGX-poort. Dat is een aansluiting van Lenovo zelf. TGX staat voor ThinkBook Graphics Extension, en maakt het mogelijk om een (eveneens nieuwe) externe grafische kaart aan te sluiten. Zo kan je aan je bureau de pk’s van je laptop combineren met die van een desktop-GPU. Waarom Lenovo niet voor USB Type-C/Thunderbolt kiest voor deze oplossing, zoals fabrikanten traditioneel doen bij externe grafische kaarten, is onduidelijk.

Beide laptops zijn beschikbaar met de nieuwste Intel Core Ultra-processors en tot 32 GB aan RAM. Opslag kan je configureren tot en met een PCIe-SSD met 2 TB-capaciteit. De ThinkBook 13x is vanaf maart beschikbaar met een instapprijs van 1.199 euro (excl. btw). De ThinkBook 14 i met GPU-dock komt vooralsnog niet naar Europa.

Grotere laptop

Lenovo introduceert ook nog een ThinkBook 16p Gen 5. Dat is een grotere laptop die al meer wegheeft van een mobiel werkstation. Het toestel heeft een 16 inch, 3,2K 16:10-scherm, gekalibreerd voor DCI-P3 en sRGB. Binnenin zit een Intel Core i9-processor: een krachtige chip van de vorige Core-generatie en dus geen Core Ultra-CPU. Verder kan je de laptop configureren met maximaal 64 GB LPDDR5x-geheugen en twee SSD’s met een maximale totale capaciteit van 4 TB. Er is ruimte voor een grafische kaart in de vorm van een Nvidia GeForce RTX 4060. Al die hardware weegt natuurlijk iets: het stargewicht van dit nieuwe toestel is 2,2 kg.

Lenovo rust de laptop uit met een eigen ‘AI’-chip omdat iedere chip vandaag blijkbaar de AI-stempel moet krijgen. Die LA3-chip optimaliseert enkele functies zoals batterij en schermhelderheid, en helpt met achtergrondvervaging en geluidsonderdrukking tijdens videocalls. Lenovo weet nog niet hoeveel centjes het wil in ruil voor de ThinkNook 16p Gen 5, maar zal dat wel beslissen tegen dat het toestel in juni van dit jaar in de rekken ligt.

Desktops

Verder lanceert Lenovo nog een nieuwe compacte desktop onder de noemer ThinkCentre Neo Ultra. Ook voor dit toestel heeft de fabrikant de kmo in gedachten. Je kan de desktop configureren met Intel Core i9-chip, tot 64 GB DDR5-geheugen en een opslagcapaciteit van 4 TB.

Er is ook ruimte voor een grafische kaart in de vorm van een RTX 4060 van Nvidia. Het doosje meet een bescheiden 19,5 cm x 19,5 cm x 10,7 cm.

De ThinkCentre Neo 50a 27 Gen 5 en 24 Gen 5 zijn tot slot twee gelijkaardige all-in-ones met respectievelijk een 27 inch- en een 23,8 inch-scherm, telkens met FHD-resolutie.

De toestellen hebben een Intel Core i-processor aan boord, configureerbaar tot maximaal Intel Core i7. Je kan ze uitrusten met maximaal 32 GB RAM. Lenovo moet de nodige knopen rond prijs en beschikbarheid voor deze toestellen nog doorhakken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home