Nu ook officieel: Lenovo stopt transparant scherm in een laptop

Lenovo presenteert op MWC in Barcelona een laptop met een transparant Micro-ledscherm. Lenovo biedt hiermee een blik op de toekomst. De futuristische laptop verschijnt niet in de winkel.

Laptops heb je vandaag in allerlei smaken en kleuren. Lenovo wil daar nog een extra versie aan toevoegen: een transparante laptop. Niet helemaal transparant natuurlijk, zo ver staat de technologie niet, maar wel met een transparant scherm

Tijdens MWC toont Lenovo ’s werelds eerste laptop met een transparant scherm onder de noemer ‘Project Crystal’. Lenovo gebruikt MWC wel vaker om bijzondere technologieën wereldkundig te maken. Vorig jaar presenteerde het een prototype laptop met een oprolbaar scherm. Met een druk op de knop kon je toen het schermoppervlak bijna verdubbelen in de hoogte.

Het design met een transparant 17,3 inch Micro-ledscherm is nieuw in een laptop, maar bestaat al langer. Eerder dit jaar kondigde LG op CES nog een tv-model aan voor klanten met heel diepe zakken. Het transparante Micro-ledscherm biedt volgens Lenovo een helderheid tot 1.000 nits om zowel binnen als buiten bruikbaar te zijn.

Op de foto’s zien we een randloos design waar je door kan kijken. Zo kan je dichtgeklapt het aanraaktoetsenbord zien en een beetje de componenten daaronder omdat ook dat transparant is.

Waarom is dit nuttig? Het lijkt ons een rondje spierballen rollen om de aandacht te trekken, maar het werkt. Of deze exotische versie van een Lenovo ThinkBook ooit in de winkel zal liggen, valt af te wachten. De fabrikant wil hiermee vooral de futuristische capaciteiten tonen van AI-pc’s waar digitale en fysieke omgevingen een gebruikerservaring kunnen verbeteren.

Mobile World Congress start vandaag en duurt vier dagen. Al het nieuws van op de beurs lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home