HP experimenteert met printerverhuur voor consumenten

hp printer

HP boekt al geruime tijd succes met z’n inkt-as-a-service-plan voor consumenten. De fabrikant test nu of een formule waarbij je de printer huurt, ook succesvol kan zijn.

HP boekt succes met z’n Instant Ink-abonnement. Met Instant Ink kan je ook als consument een soort servicecontract nemen voor je printer-inkt. In ruil voor een maandelijkse bijdrage mag je een aantal pagina’s printen, terwijl HP ervoor zorgt dat nieuwe inkt tijdig aan huis wordt geleverd. Wie geïnteresseerd is, heeft daarvoor wel een compatibele printer nodig.

lees ook

HP Instant Ink review: tijd voor een printabonnement?

Het systeem is handig, want zo is de inkt nooit op wanneer je die het meest nodig hebt. Bovendien merkte ondergetekende journalist na een lange test dat kleine cartridges geleverd onder de Instant Ink-formule plots veel langer meegaan dan gelijkaardige exemplaren die je zelf koopt, maar dat terzijde.

Huurcontract

HP begrijpt steeds meer dat een afgeprinte pagina iets is wat mensen willen, en dat al wat daarbij komt kijken geen meerwaarde is. Wat als je voor een maandelijks bedrag niet enkel de inkt krijgt, maar ook de printer? HP test verschillende formules voor zowel consumenten die weinig printen als kmo’s. Aan de redactie laat het bedrijf weten dat de test momenteel enkel in de VS loopt en er voorlopig geen sprake is van een uitbreiding naar België.

In de VS hanteert HP een startprijjs van 6,99 dollar per maand voor een HP Envy 6020e waarmee je maandelijks twintig pagina’s kan afdrukken. Met de duurste optie haal je een HP OfficeJet Pro in huis en kan je 700 maandelijkse bladzijden afdrukken voor 35,99 dollar per maand. HP noemt het abonnement het All-In-Plan.

Het concept klopt op papier, maar er zijn ook vraagtekens. Printen is zelden iemands favoriete bezigheid. Een maandelijks bedrag betalen voor een toestel dat bij je thuis staat, maar niet van jou is, omdat je beu bent om eenmalig te betalen voor onbetrouwbare printers, zal niet voor iedereen even aanlokkelijk klinken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home