Gmail laat weten dat je collega’s op vakantie zijn voor je ze mailt

gmail google

Google gaat G Suite-gebruikers voortaan waarschuwen wanneer ze een collega proberen e-mailen die niet aanwezig is. De functie is een aanvulling op de out-of-office-functionaliteit die vorig jaar in Google Calendar werd geïntroduceerd.

De waarschuwing verschijnt in de vorm van een gele banner boven de verzendknop en toont de datum waarop de afwezige collega opnieuw op kantoor is. De melding wordt geactiveerd van zodra iemand een out-of-office-periode heeft ingesteld in Google Calendar, en verschijnt ook in Hangouts.

De out-of-office-functionaliteit werd vorig jaar in Google Calendar geïntroduceerd om automatisch vergaderverzoeken af te wijzen tijdens de periode dat je niet aanwezig bent.

 

Gmail OOO

 

“Met deze lancering is je afwezigheid zichtbaar op meer plaatsen in G Suite voordat mensen zelfs op ‘verzenden’ drukken, wat betekent dat je meer ononderbroken vrije tijd hebt. Als afzender heb je er ook meer vertrouwen in dat je mensen op het juiste moment berichten stuurt”, schrijft Google in een blogpost.

Beheerders noch gebruikers hoeven enige actie te ondernemen om de functie te activeren, ze wordt automatisch in de komende dagen uitgerold. Google benadrukt dat alleen personen die reeds toegang hebben gekregen tot je agenda de out-of-office-melding te zien zullen krijgen. Bovendien kan de functie worden uitgeschakeld in de toegangsrechten van Google Calendar.

Microsoft Outlook

Office 365-gebruikers hebben al geruime tijd toegang tot een gelijkaardige functie wanneer ze de desktopapp van Outlook gebruiken. In de webversie wordt de melding op dit moment nog niet getoond.

 

OOO Microsoft Outlook

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home