Gigabyte lanceert Brix-mini-pc’s met elfde generatie Intelprocessors

Gigabyte introduceert drie nieuwe barebones Brix-computertjes. De toestellen hebben chips van Intels nieuwste generatie aan boord.

Drie nieuwe Brix Pro Mini-pc’s versterken het Gigabyte-portfolio. Het gaat om barebones-toestellen voorzien van de nieuwste processors van Intel. Naar goede gewoonte levert Gigabyte de bescheiden computers met beperkte hardware. RAM en opslag moet je zelf nog voorzien.

De BSi3-1115G4 is het nieuwe instapmodel. De naam verklapt al welke chip er in dit doosje zit: een Intel core i3-1115G4. Dat is een multithreaded dual core-cpu met een maximale turbofrequentie van 4,1 GHz. De BSi5-1135G7 doet het met de Core i5-1135G7 quadcore met acht threads, geklokt tot maximaal 4,2 GHz. Het topmodel is tot slot de BSi7-1165G7 met Intel Core i7-1165G7. Die quadcore-chip haalt 4,8 GHz. De drie chips ondersteunen de nieuwe ingebouwde Xe-graphics van Intel.

Behuizing

Verder zijn de toestellen erg gelijkaardig. Je kan binnenin tot 65 GB aan DDR4-RAM voorzien. Voor opslag heb je de keuze uit M.2 PCIe of SATA. De behuizingen zien er voor de drie modellen hetzelfde uit. Gigabyte is niet zuinig met de aansluitingen, behalve dan wanneer het op USB C aankomt. Aan de voorzijde vind je drie klassieke USB 3.2-poorten en een aansluiting voor hoofdtelefoon en microfoon. De achterkant heeft nog eens twee USB A 3.2-poorten, twee ethernet-aansluitingen en vier HDMI-poorten. De eenzame USB Type C-poort (met Thunderbolt 4) zou je in contrast haast over het hoofd zien.

De kleine computers zijn bedoeld voor professionele omgevingen waar een kleine vormfactor ideaal is, maar gebruikers toch de nodige pk’s wensen. Gigabyte deelt nog geen verdere informatie in verband met prijs en beschikbaarheid van deze Brix-computers. De systemen onderscheiden zich van de concurrentie met hun barebones-aanpak, maar doen inzake functionaliteit denken aan de mini-pc’s van HP en Lenovo.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home