Gerucht: Apple brengt iPad met 16 inch display uit in 2023

ipad pro

Volgens de geruchten is Apple aan een grotere 16 inch iPad aan het werken, die in het vierde kwartaal van 2023 zou kunnen lanceren.

De grootste iPad uit het huidige assortiment van Apple is de iPad Pro uit 2021, met een displaygrootte van 12,9 inch. Onder het motto ‘groter is beter’ gaan de geruchten al langer rond dat Apple aan een grotere 14 inch- of 15 inch iPad werkt. The Information schrijft als eerste bron nu ook over een 16 inch model dat in het vierde kwartaal van 2023 zou kunnen verschijnen.

Een 16 inch model zou de grenzen tussen de iPad en de MacBook nog meer doen vervagen, want het grootste laptopmodel van Apple meet eveneens 16 inch. We waren het bij het testen van de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra al over eens dat een groter scherm wel degelijk zijn voordelen heeft voor professioneel gebruik. Ter vergelijking: de premiumtablet van Samsung meet ‘slechts’ 14,6 inch.

Of een 16 inch scherm nog vlot draagbaar is, dat is weer een ander gegeven. De grotere iPad zou dan ook niet gericht zijn naar de doorsnee gebruiker, maar naar grafische designers. We benadrukken dat het op dit moment om niet meer dan een gerucht gaat dat door Apple bevestigd noch ontkend is.

Nieuwe iPads gelanceerd in oktober

Deze maand breidde Apple zijn tabletportfolio uit met de iPad Pro M2 en een nieuw instapmodel met een 10,9 inch display en USB-C. De prijs van het instapmodel werd wel flink opgetrokken door Apple.

lees ook

Apple lanceert nieuwe iPad-modellen en trekt prijs fors op

Samen met de nieuwe iPads verscheen ook iPadOS 16. De software introduceert Passkeys om wachtwoordloos in te loggen en Stage Manager, een feature om vlotter tussen apps te wisselen maar waar initieel heel wat problemen mee waren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home