Apple verschuift lancering iPadOS 16 en macOS Ventura 13 naar oktober

Apple macOS Ventura

Apple bevestigt het lanceringsuitstel van iPadOS 16 en macOS Ventura tijdens zijn evenement gisteren. Beide besturingssystemen zullen lanceren in oktober, één maand later dan iOS 16 die zich wel aan het vooropgestelde schema houdt.

Gisteren werden de nieuwe iPhone-modellen voorgesteld door Apple. Tegelijk kwam het nieuws dat de iPadOS 16 en macOS Ventura niet het normaal gangbare lanceringsschema volgen. De besturingssystemen zullen pas één maand na de lancering van iOS 16 beschikbaar zijn, dus in oktober.

lees ook

Publieke bèta’s van iOS 16 en iPadOS 16 verschijnen

Stage Manager

Het uitstel komt er door moeilijkheden bij Stage Manager. De functie die alle aandacht opeist en in beide besturingssystemen te vinden is. Het gaat om een functie die het hoofdvenster centraal in beeld laat zweven, terwijl andere vensters in een overzichtelijke navigatiekolom links van het scherm verschijnen. Klik je één van de vensters aan, komt die automatisch centraal te staan en verdwijnt het hoofdvenster naar de linkerbalk. Dat is ideaal om te kunnen multitasken.

Alle nieuwigheden die iPadOS 16 zal hebben, lees je hier. Een overzicht van wat je van macOS Ventura 13 mag verwachten, vind je hier. Beide besturingssystemen zijn voor ontwikkelaars al langer beschikbaar in bèta. De feedback op de testversies richtten zich meestal op de Stage Manager. Testers gaven aan dat de functie regelmatig crashte en de UI er onafgewerkt uitzag.

lees ook

Apple kondigt macOS 13 Ventura aan als volgende grote software update voor Mac

iOS 16 wel op tijd

De beslissing geldt niet voor iOS 16. Dat is het besturingssysteem voor iPhone en lanceert twaalf september. Tijdens het lanceringsevenement gisterenavond werd wel meegedeeld dat nieuwe AirPods Pro-functies pas later aan iOS 16 worden toegevoegd. Het gaat om functies zoals Personalized Spatial Audio-profielen en Find My-ondersteuning voor de oplaadcase.

iOS 16 lanceert samen met de nieuw aangekondigde iPhone-modellen. De iPhone 14 krijgt voortaan een Plus-model, de Mini wordt begraven. Het grootste nieuws vinden we in de iPhone 14 Pro-modellen met een nieuwe notch, 48-megapixelcamera en een always-on-scherm.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home