Apple stelt macOS Ventura en iPadOS 16 beschikbaar

Apple macOS Ventura

Een maand later dan verwacht kunnen gebruikers upgraden naar macOS Ventura en iPad OS 16. Wie een iPhone heeft, kan naar iOS 16.1 upgraden vanaf vandaag.

De meeste focus binnen macOS Ventura en iPad OS 16  ligt op Stage Manager. De functie maakt de ervaring van multitasken beter door open vensters langs je zwevende hoofdvenster neer te zetten. Eerder meldde de techgigant dat enkel toestellen met een M1-chip aan boord de functie mochten verwachten, maar later werd dat bijgesteld waardoor A12X- en A12Z-processors ook compatibiliteit krijgen. 

Apple macOS Ventura Passkey

De nieuwe besturingssystemen bevatten wachtwoordsleutels (Passkeys). De beveiliging maakt een einde aan het wachtwoord, maar vereist wel dat gebruikers tweestapsverificatie gebruiken. Verder krijgt Spotlight een aantal handige updates, waardoor je Quick Look-zoekresultaten onmiddellijk tonen in een Spotlight-venster en snelkoppelingen voortaan werken. Dan zit er voor Safari nog een nieuwe optie in waarmee je gegroepeerde tabbladen kan delen met andere gebruikers.

lees ook

iOS 16 rolt officieel uit: wat is er nieuw?  

Alle nieuwigheden die iPadOS 16 zal hebben, lees je hier. Een overzicht van wat je van macOS Ventura 13 mag verwachten, vind je hier.

Ondersteuning

Voor iPadOS 16 en macOS Ventura staat de officiële lancering nu ook voor de deur.

Volgende toestellen kunnen iPadOS 16 draaien:

  • iPad Pro
  • iPad Air (vanaf de derde generatie)
  • iPad (vanaf de vijfde generatie)
  • iPad mini (vanaf de vijfde generatie)

De nieuwste iPad-modellen die Apple pas lanceerde, de iPad (2022) en iPad Pro (2022), kunnen iPadOS 16 natuurlijk ook draaien.

Een upgrade voor je Mac-toestel zit erin als je een Mac bezit uit 2017 of later.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home