Extra stevige Nokia XR21 vanaf vandaag beschikbaar in België en Nederland

Met de Nokia XR21 brengt HMD Global een smartphone op de markt die meer gericht is op het buitenleven dan op de urban jungle.

Le nouveau Nokia 3310 est arrivé. Of dat is toch de analogie die Nokia maakt om de stoere XR21 voor te stellen. Al wie nu met nostalgie terugdenkt aan die uitzonderlijk stevige gsm van weleer, die heeft al meteen een idee waar licentie-eigenaar HMD Global met deze smartphone naartoe wil: betrouwbaarheid.

Ter land, ter zee en in de lucht

Wie op zoek is naar een telefoon die je zonder zorgen kan meenemen tijdens het bergbeklimmen, in je kajak of misschien naar een drukke bouwwerf, die kan vanaf vandaag de nieuwe Nokia XR21 in overweging nemen. De cijfers en referenties die Nokia voorlegt klinken alvast veelbelovend.

Het zwarte chassis werd gegoten in honderd procent gerecycleerd aluminium en is voorzien van extra bescherming in duurzame materialen. Dit omhulsel zou dan ook stofbestendig moeten zijn. Bovendien kan je aan de slag bij temperaturen van zowel min twintig, als +55 graden Celsius.

Je doet je ding op een Corning Gorilla Glass Victus-scherm van 6,49 inch, speciaal ontworpen om schokken op te vangen. Natte handen, regen of handschoenen zouden bovendien geen probleem mogen zijn om vlotjes te swipen, typen of klikken. De Nokia XR21 is schokbestendig en zou probleemloos op de grond mogen vallen, met het scherm naar beneden gericht en vanop een hoogte van 1,8 meter.

lees ook

HMD lanceert zelf herstelbare Nokia G22 aan 199 euro

Een bakje rijst gaat niet snel nodig zijn, deze telefoon zou tot wel drie dagen lang in de stromende regen mogen liggen. En dat mag een stevige bui zijn, hij is bestand tegen een waterstraal van 100 bar. Het toestel hoort ook tegen een watertemperatuur van 80 graden Celsius te kunnen en kan tot een uur worden ondergedompeld in anderhalve meter water.

Verdere specificaties en prijs

De Nokia XR21 is voorzien van 96 dB stereo-speakers met OZO playback en audio boost-modus. Voor beeldverwerking beschik je over AI Portrait, Night Mode 2.0 en Flash Shot. De batterijduur is voorzien op twee dagen.

HMD Global belooft je krijgt vier jaar lang een maandelijkse beveiligingsupdate en drie jaar lang OS-upgrades. Er zit drie jaar garantie op het toestel en voor de zekerheid krijg je toch ook een jaar garantie op schermvervanging. Dit alles is vanaf vandaag beschikbaar voor 599 euro inc. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home