HMD werkt aan Barbie-telefoon en noemt zich voortaan ‘Human Global Devices’

HMD Global

Naast Nokia-telefoons brengt HMD Global binnenkort ook eigen toestellen uit onder de noemer ‘Human Global Devices’. Er zit ook een Barbie-telefoon in de pipeline.

HMD Global liet begin februari al weten dat het naast Nokia-telefoons ook smartphones onder eigen vlag wil uitbrengen. Op Mobile World Congress in Barcelona onthult de fabrikant geen nieuwe telefoons, maar wel een nieuwe naam. HMD staat vanaf nu voor ‘Human Mobile Devices’.

De nieuwe naam komt met een vernieuwde focus op het maken van toestellen die betaalbaar, mooi, en herstelbaar moeten zijn. Deze zomer mogen we volgens HMD alvast een toestel verwachten waar het aantal stappen om een scherm te vervangen substantieel minder is dan de traditionele merken vandaag vereisen.

Vorig jaar focuste HMD al sterk op herstelbaarheid met de lancering van de Nokia G22 en Nokia G42. Het trekt die lijn nu door naar zijn eigen toestellen. “Je kunt afscheid nemen van het scheiden van je telefoon door een kapot scherm”, aldus HMD.

Tijdens de zomer zou er ook een iconische telefoon een comeback maken. Meer details deelt HMD voorlopig niet, behalve de vage afbeelding bovenaan dit artikel.

Tot slot komt er ook een Barbie-geïnspireerde klaptelefoon. HMD: “Deze retro telefoon belooft stijl, nostalgie en een broodnodige digitale detox. Hij zal de smartphonecultuur op zijn kop zetten en het hipste accessoire van deze zomer worden.” Dat belooft…

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home