HMD lanceert zelf herstelbare Nokia G22 aan 199 euro

Nokia G22 C32

Een batterij vervangen kan je zelf en duurt ongeveer vijf minuten. Wie het scherm van de Nokia G22 wil vervangen, moet op twintig minuten rekenen.

HMD Global, de unieke licentiehouder voor Nokia-smartphones, lanceert in aanloop naar MWC de Nokia G22 aan 199 euro inclusief btw. Qua specificaties valt het toestel niet echt op, maar de focus ligt voornamelijk op de herstelbaarheid van het toestel. HMD Global werkte voor het project samen met iFixit. Het scherm, de batterij en de USB-C-aansluiting zijn vervangbaar in de Nokia G22.

Daar tegenover staat spijtig genoeg dat het toestel met Android 12 wordt geleverd terwijl Android 13 al sinds september 2022 beschikbaar is. HMD Global belooft twee Android-updates te leveren (tot Android 14) en drie jaar veiligheidsupdates. Binnen zijn prijssegment is dit gangbaar, maar we vinden het toch zonde wanneer herstelbaarheid zo belangrijk is dat het updatebeleid niet navenant is.

Nokia G22
Nokia G22

Nokia G22

De Nokia G22 heeft een Unisoc T606-chip aan boord, 4 GB RAM en 64 GB of 128 GB interne opslag. In de Benelux wordt enkel die laatste variant aangeboden. Het 6,5 inch lcd-scherm heeft een resolutie van 720 x 1.600 pixels en een 90 Hz refresh rate.

Achteraan is er ruimte voor een 50 megapixel hoofdcamera en twee 2 megapixelcamera’s voor macro en extra diepte-informatie. de camera vooraan is een 8 megapixelvariant. De 5.050 mAh-batterij moet genoeg energie leveren voor één dag, voor sommigen is twee dagen zelfs realistisch. Opladen kan tot maximaal 20 watt, de standaard binnen dit segment.

De telefoon heeft een IP52-rating, wat betekent dat hij spatwaterdicht is. Voor de liefhebbers zit er ook een jackaansluiting op dit toestel.

De Nokia G22 is vanaf nu beschikbaar en kost 199 euro inclusief btw. Enkel de versie met 128 GB is beschikbaar bij ons. HMD Global stelt twee kleuren beschikbaar: blauw en grijs.

Nokia C32
Nokia C32

Nokia C32

Tegelijk lanceert HMD Global ook de Nokia C32. Deze budgettelefoon kost 149 euro inclusief btw en is verkrijgbaar in het groen, roze en grijs. Geen herstelbare onderdelen bij dit model, wel een bliksemsnelle laadcapaciteit tot 65 watt via een optionele lader. De batterij heeft een capaciteit van 5.000 mAh.

De Nokia C32 wordt geleverd met Android 13 Go en mag rekenen op drie jaar veiligheidsupdates. Achteraan is er ruimte voor twee camera’s: een 8 megapixel hoofdcamera en een 2 megapixel macrocamera. Net als de Nokia G22 heft de Nokia C32 een waterbestendige IP52-rating.

Het toestel is vanaf vandaag beschikbaar in 64 GB opslag met 4 GB RAM.

lees ook

Nokia X30 review: degelijke fundering, maar te duur

Meer telefoons in Europa produceren

Tegelijk met de aankondiging van de twee nieuwe toestellen laat HMD Global weten dat het in de toekomst meer toestellen in Europa wil produceren. Het doet dat om de ‘piek in vraag van klanten’ te beantwoorden naar meer lokaal geproduceerde toestellen omwille van duurzaamheid en veiligheid.

Volgens HMD Global komt de vraag zowel van consumenten als professionals. De fabrikant huisvest al zijn datacenters al in Europa. Waar de fabrikant de nieuwe toestellen wil maken, is nog niet duidelijk. Het merk profileert zich steeds meer als een duurzaam alternatief vergeleken met andere merken. Het lanceerde vorig jaar verschillende nieuwe toestellen met die focus, inclusief een Nokia Circular leasingformule.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home