Dashboard van Insight brengt softwarelicenties in beeld

Insight lanceert met het Enterprise License Dashboard een tool waarmee bedrijven snel kunnen zien of alle software wel correct gelicentieerd is, maar ook of ze niet te veel betalen aan licenties.

In het kader van zijn Software License Consulting-activiteiten lanceert Insight het Enterprise License Dashboard, kortweg ELD. Via ELD krijgen bedrijven een beeld over de actuele situatie van hun licenties. Daarbij zien ze snel in welke mate de nodige licenties zijn aangeschaft, hoeveel systemen een licentie ontbreken maar ook welke beschikbare licenties niet in gebruik zijn. ELD richt zich op licenties van Microsoft, Adobe en VMware.

Optimaliseren

Via het dashboard zie je per vendor over welke licenties het gaat, of ze per gebruiker dan wel per toestel of server werken, hoeveel het er zijn en voor welke toestellen ze gelden. Administrators zien ook meteen welke systemen nog een licentie missen. Insight maakt zich sterk dat het dashboard mensen binnen IT, Finance en Aankoop kan helpen om snel de nodige inzichten te verwerven.

Het bedrijf voorspelt een kostenbesparing dankzij de optimalisering die het overzicht mogelijk maakt. Als je ziet dat je consequent voor te veel licenties betaalt, kan je daar snel een mouw aan passen. Tot slot wil Insight organisaties helpen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op audits.

Lees ook: CERN kiest voor opensource nadat Microsoft licentiekosten vertienvoudigt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home