IoT-platform van Insight faciliteert gezondheidsdetectie en preventie

Het Insight Connected Platform voor detectie en preventie geeft organisaties een houvast om snel toepassingen te ontwikkelen die de gezondheid in openbare ruimtes ten goede komen, zoals koortsmonitoring via camera’s.

Insight introduceert het Insight Connected Platform voor detectie en preventie. Dat is een nieuw en schaalbaar IoT-platform dat bedrijven moet helpen om sneller IoT-toepassingen te bouwen en uit te rollen. Insight bouwde het platform op maat van de actuele noden en denkt dat het kan helpen om van openbare ruimtes veiligere plaatsen te maken.

Data samenbrengen

Het Connected Platform combineert samenwerkingen bet bedrijven zoals Microsoft en IoT-specialist Bosh samen met slimme dataverwerking tot een framework waarop organisaties snel toepassingen kunnen ontwikkelen. Het brengt data van verschillende sensoren samen en visualiseert die in een overzichtelijk centraal dashboard waarin ruwe gegevens getransformeerd worden tot bruikbare inzichten.

Volgens Insight maakt het nieuwe platform het eenvouder om gebruikers te beheren, sites te monitoren, rapporten te genereren en workflows op basis van waarschuwingen uit te werken. Dankzij het raamwerk kunnen organisaties nieuwe toepassingen uitrollen in een kwestie van maanden in de plaats van jaren, klinkt het.

Koorts meten

De IT-specialist en integrator geeft als voorbeeld de contactloze temperatuursbewaking. In dat scenario verzamelt het platform de data van warmtecamera’s in een publieke ruimte. Wanneer die een te hoge temperatuur detecteren kan dat enerzijds omdat er iemand met koorts gesignaleerd is of anderzijds omdat bezoekers te dicht bij elkaar staan. In een ander scenario wordt het platform al ingezet in combinatie met RFID-sensoren in handreinigingsstations zodat een organisatie kan nagaan in welke mate die gebruikt worden door werknemers.

Het dashboard is beschikbaar via een aanpasbare en eenvoudig te gebruiken toepassong op maat van een bedrijf. Insight zelf biedt naast het platform ook zijn diensten aan, onder andere inzake uptime, ondersteuning bij de installatie en achteraf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home