Coronapandemie zorgt voor versnelde transformatie in bedrijven

digitale transformatie

Volgens een enquête van Insight Enterprises geeft 95 procent van de IT-beleidsmakers aan dat de coronapandemie bedrijfstransformaties versnelt. Bijna alle bevraagden hadden namelijk problemen met de toeleveringsketen.

Insight Enterprises vroeg 400 Amerikaanse IT-beleidsmakers naar hun mening voor het Insight Intelligent Technology Report 2022. Daaruit blijkt dat wel 95 procent van de IT’ers de impact van de pandemie op versnelde bedrijfstransformaties gevoeld heeft. Bijna alle respondenten hadden namelijk problemen met de toeleveringsketen.

Transformatie in stand houden

Twee derde van de bevraagden vindt dat zijn bedrijf zich succesvol heeft aangepast aan de coronapandemie en daarmee ook de nieuwe realiteit op het vlak van technologie. Volgens Stan Lequin, Senior VP en GM oplossingen bij Insight, is de vraag nu hoe bedrijven die vooruitgang in stand kunnen houden en er verder op kunnen bouwen.

“Bedrijven moeten ambitieus zijn in hun transformatiestrategieën en tegelijkertijd investeren in onderliggende IT-infrastructuur”, zegt Lequin. “Van tools die werken op afstand faciliteren tot automatisatie en edge computing.”

IT-teams als drijvende kracht

Volgens Lequin krijgen IT-beleidsmakers echter ook te maken met een tekort aan talent en problemen met de toeleveringsketen. Dat zorgt ervoor dat bepaalde stappen niet erg snel gezet kunnen worden. IT-teams worden namelijk steeds belangrijker voor bedrijven.

Meer dan de helft van de bevraagden geeft aan meer in te willen zetten op security in de toekomst. Bijna 40 procent prioriteert cloudinfrastructuur, terwijl 37 procent eerder aan data analytics denkt. Ook SaaS wordt genoemd.

Grote tekorten

Om problemen in de toeleveringsketen op te lossen, geeft 44 procent van de bevraagden aan applicaties in de cloud te zullen draaien in de toekomst.

“De realiteit is echter dat deze problemen nog tot 2022 of langer zullen blijven duren”, zegt Megan Amdahl, Senior VP bij Insight. “De grote tekorten hebben organisaties gedwongen om de nodige veranderingen door te voeren, waardoor ze in de toekomst beter met onzekerheid zullen kunnen omgaan.”   

In de toekomst

De komende drie jaar zullen onder andere AI, machine learning, kwantumcomputers en data analytics het meeste impact hebben op het werk van IT-teams. Wel 61 procent denkt dat interne moeilijkheden het grootste struikelblok worden voor IT-modernisatie, naast security, problemen met privacy en hoge kosten.  

“Leidinggevenden moeten vooral kijken naar hoe digitale transformatie en IT-modernisatie hand in hand gaan”, zegt Matt Jackson, VP digitale innovatie bij Insight. “En dit is het perfecte moment om plannen voor de toekomst te maken.”

lees ook

Visie van bedrijfsleiding op werkwereld na de pandemie anders dan van werknemers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home