Insight breidt diensten uit met Reporting-as-a-Service

Insight lanceert Reporting-as-a-Service als een nieuw onderdeel van hun dienstenpakket naar klanten. Deze nieuwe dienstverlening geeft bedrijven meer inzicht in hun cloud-verbruik. Zo zouden ze volgens het bedrijf kosten kunnen besparen.

RaaS is een nieuwe dienst van Insight en is bedoeld voor Microsoft Office365– en Azure-gebruikers. De service biedt opportuniteiten om de workloads te optimaliseren. Het correct in kaart brengen van het cloud-verbruik zou volgens Insight kunnen helpen met het verhogen van kostenefficiëntie; als je weet op welke software je geabonneerd bent en wat het verbruik ervan is binnen het bedrijf, kun je dit ook gaan optimaliseren. Klanten van Insight worden al begeleid bij de aankoop van hun software maar deze service krijgt met RaaS een verdieping.

Volgens CIO Marie del Marmol van Insight Belux is dit nodig. “Bedrijven denken vaak nogal traditioneel en dat leidt tot buitensporige en overbodige kosten,” vertelt zij. “bijvoorbeeld in Microsoft Azure. RaaS bezorgt hen meer inzicht in hun huidige consumptie, want meten is nog altijd weten. Reporting-as-a-Service brengt alles in kaart en helpt hen om de juiste beslissingen te nemen. En natuurlijk geven we ook richtlijnen en reiken we quick wins aan.”

RaaS geeft bedrijven daarom elk kwartaal een gedetailleerd overzicht van het Office 365 en Azure-gebruik. De rapporten zijn volgens het bedrijf visueel aantrekkelijk en laagdrempelig opgesteld. RaaS vergt geen investering op het vlak van infrastructuur en wordt mogelijk gemaakt door consultants met een hands-on-ervaring in interactie met het IT- team.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home