Belgische Awingu wordt Parallels Secure Workspace

Iets meer dan een jaar na de overname van het Belgische Awingu door het moederbedrijf van Parallels verdwijnt de Awingu-merknaam.

Zeg niet meer Awingu, wel Parallels Secure Workspace. Dat laat Parallels zelf weten. Het moederbedrijf van die remote desktop­­-oplossing kocht het Belgische Awingu in de zomer van 2022 om het eigen aanbod te beschermen. Dat moederbedrijf heette toen nog Corel, maar onderging in tussentijd ook een naamsverandering en noemt zich vandaag Alludo. Alludo heeft nu beslist dat het tijd is om Awingu helemaal in de Parallels-familie in te lijven.

Afstandswerk via de browser

Awingu werd in 2011 opgericht in ons land, met hoofdkwartier in Gent. De oplossing biedt klanten een veilige manier om BOYD en afstandswerk mogelijk te maken via een veilige virtuele werkplek die volledig in de browser draait. Omdat de eindgebruiker geen agents of andere software nodig heeft, is Awingu erg flexibel en toegankelijk.

Functioneel verandert er niets aan dat opzet. Parallels benadrukt dat de aanpakt zonder cliëntsoftware, met de browser en HTML5 als fundering, de kern blijft van Parallels Secure Workspace. Klanten kunnen zo nog steeds toegang bieden tot virtuele apps, desktops, bestanden, opslag en meer. Parallels Secure Workspace staat naast bestaande producten zoals Parallels RAS en Parallels Desktop voor respectievelijk Mac en ChromeOS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home