Corel koopt Belgische Awingu om Parallels RAS te versterken

Awingu Parallels

Het hele team van Awingu inclusief CEO Walter van Uytven vervoegt Corel om het huidige Parallels Remote Applicatin Server (RAS)-platform te versterken.

Corel neemt Awingu over voor een niet openbaar gemaakt bedrag. Het platform biedt organisaties een veilige manier om BYOD of remote werken mogelijk te maken via een gebruiksvriendelijke en veilige virtuele werkplaats. In tegenstelling tot de meeste oplossingen in de markt, vereist Awingu geen agents of software die geïnstalleerd moet worden op de toestellen van de eindgebruiker.

Awingu draait volledig in de browser (HTML5) waar het alle bedrijfsbestanden en applicaties, inclusief SaaS en ‘legacy’ Windows of Linux applicaties, samenvoegt in een online werkruimte met slechts één login. De mogelijkheid om verkeer te aggregeren biedt een controlemechanisme om acties in werkruimten op afstand te beveiligen om zo eenvoudig zero trust security oplossing op de edge implementeren.

“De toekomst van werk is nu en we zitten er al middenin. Door de pandemie hebben organisaties in versneld tempo hun infrastructuren voor remote- en hybride werken moeten opzetten en aanpassen. Organisaties proberen hun werknemers nu te voorzien van flexibele werkplekken en willen tegelijkertijd een veilige en efficiënte toegang waarborgen,” zegt Prashant Ketkar, Chief Technology en Product Officer bij Corel.

“We willen organisaties helpen deze veranderingen op de werkplek in goede banen te leiden. Dankzij de aanwinst van Awingu kunnen we de ervaring voor elke stakeholder die met onze producten werkt verbeteren.”

Awingu werd opgericht in 2011 en het hoofdkantoor bevindt zich in Gent. Awingu is verkrijgbaar in meer dan 20 landen en werkt samen met organisaties zoals Microsoft, Blackberry en Barracuda. Klanten van Awingu zijn onder andere de haven van Antwerpen en Peloton.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home