Corel Corporation wordt Alludo: één voor allen, allen voor één

corel corporation

De Canadese softwareleverancier Corel Corporation gaat vanaf nu door het leven als Alludo. Met een nieuwe naam wil Alludo meer uniformiteit brengen in zijn diverse productportfolio.

Corel Corporation heet voortaan Alludo. Het Canadese IT-bedrijf, gespecialiseerd in grafische kantoorsoftware, maakte de naamsverandering met een persconferentie officieel. De nieuwe naam moet ook symbool staan voor de nieuwe koers die het bedrijf wil varen. Alludo wil meer dan ooit ‘de toekomst van werk’ helpen vormgeven.

Uniformiteit in diversiteit

Met overnames van onder meer Parallels, WinZip en MindManager breidde Corel Corporation zijn productportfolio fors uit in het vorige decennium. De softwarepakketten werden als submerken naast de legacysoftware CorelDRAW geplaatst. Hoewel Corel Corporation met dit diverse aanbod een steeds breder publiek wist aan te trekken, ze bedienen vandaag meer dan 2,5 miljoen klanten in 130 landen, nam de kracht van Corel als overkoepelende merknaam af.

De naamsverandering naar Alludo geeft de producten opnieuw een sterke merknaam. Alle producten moeten voortaan éénzelfde slogan waarmaken: ‘to empower all you do’. Alludo brengt opnieuw een samenhangende identiteit in het bedrijf, zonder dat de producten hun autonomie daarvoor moeten opgeven. Met dit doel voor ogen zal het bedrijf de nieuwe merknaam gericht doen groeien door fusies en overnames.

alludo logo
Het nieuwe logo van Alludo. Bron: Alludo

Een nieuw draaiboek

CEO Christa Quarles noemt de naamsverandering van Corel Corporation naar Alludo het meest ingrijpende keerpunt in de 35-jarige geschiedenis van het bedrijf. Quarles: “Onze nieuwe identiteit verandert de manier waarop we werken totaal. Bij Alludo willen wij dat onze producten een échte oplossing bieden om beter te werken én beter te leven. Daarom vonden we het hoog tijd voor een nieuw merk.”

“We voegen niet gewoon een nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal van ons bedrijf, we schrijven een helemaal nieuw draaiboek”

Christa Quarles, CEO Alludo

Corel Corporation werd in 1985 gesticht door Michael Cowlpland. Het bedrijf startte aanvankelijk als een onderzoekscentrum, maar groeide uit tot één van de grootste softwareleveranciers uit Canada. Sinds 2019 is het bedrijf in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Kohlberg Kravits Roberts.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home