Parallels Desktop 18 verbetert Windows 11-prestaties op Mac

Parallels Desktop 18

Parallels Desktop 18 is geoptimaliseerd voor macOS 13 Ventura en omarmt nu optimaal de krachtigere Apple M1 Ultra in compatibele Mac-toestellen.

De nieuwste versie van Parallels Desktop is geoptimaliseerd voor de meest recente Apple hardware. Het is nu compatibel met de ProMotion-display van Apple en de Apple M1 Ultra-chip, die tot 96 procent sneller Windows 11 op een Mac Studio levert. Daarnaast worden gebruikers continu op de hoogte gehouden over de aankomende macOS-upgrades.

Parallels Desktop 18 maakt het voortaan ook mogelijk om met één klik Windows 11 te downloaden, installeren en configureren. Meer fan van Linux? Ook daar kan je diverse gratis kant-en-klare Linux-systemen downloaden.

Volgens Parallels kunnen gebruikers meer dan 200.000 Windows-apps en klassieke games op hun Mac laten draaien met deze nieuwe versie. Verder is er ook verbeterde USB 3.0 ter ondersteuning van apparaten voor live datastreaming, waaronder Elgato HD60, Startech USB 3.0 Video Capture en meer.

Abonnement of eenmalige licentie

Parallels Desktop 18 is beschikbaar in drie smaken (alle prijzen zijn inclusief btw):

  • Standard Edition: 129,99 euro voor een nieuwe licentie of 69,99 euro bij een upgrade. Ook beschikbaar als abonnement aan 99,99 euro per jaar.
  • Pro Edition: 119,99 euro per jaar. Wie upgradet krijgt het eerste jaar aan 69,99 euro.
  • Business Edition: 149,99 euro per jaar.

De Pro-versie voegt enkele zaken toe voor IT-admins waaronder het isoleren van netwerken van virtuele machines, network boot met virtuele Linux ARM-machines en kan de prestaties van toepassingen analyseren in een aparte VM via Visual Studio.

De Business-versie bevat al het bovenstaande maar voegt daar SSO/SAML-verificatie aan toe en virtuele Windows 11-machines implementeren, inrichten of overdragen op de Mac computers van medewerkers.

De nieuwste versie is onmiddellijk beschikbaar inclusief proefversie om de nieuwste verbeteringen uit te testen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home