Apple Vision Pro alleen verkrijgbaar op afspraak

Apple Vision Pro

Klanten die Apple’s AR-headset Vision Pro willen kopen, gaan eerst een afspraak moeten maken.

Volgens Bloomberg-correspondent Mark Gurman, gaat Apple geïnteresseerde potentiële kopers van zijn Vison Pro een afspraak laten maken. Zo kunnen mensen de AR-headset van 3.500 dollar eerst grondig passen en uitproberen.

Alleen met reservatie

Geïnteresseerden zouden om te beginnen een fysieke afspraak moeten maken in één van de winkels waar de Vision Pro in het aanbod komt. Die primeur zal voor zaken in grote steden als New York of Los Angeles zijn.

Zo kunnen potentiële kopers de headset echt passen, om te zien of die comfortabel aanvoelt. Bovendien kan Apple zo rekening houden met eventueel aangepaste lenzen om in de Vision Pro te implementeren. Het zou natuurlijk zonde zijn om dat geld neer te tellen en niet de volledige ervaring te krijgen wegens ‘niet aangepast aan bijziendheid’.

Een andere reden voor zo’n afspraak zou een heuse scan van je hoofd zijn. Zo kan Apple de headset nog verder aanpassen, om te vermijden dat er ongewenste lichtinval ontstaat wanneer je hem draagt.

lees ook

Ontwikkelaars mogen aan de slag met Apple Vision Pro

In de webshop

Online kopers met een minder zicht zouden het voorschrift voor hun lenzen moeten uploaden. Apple werkt bovendien aan een iPhone-app voor zo’n hoofdscan, zodat ook die gegevens kunnen worden meegegeven bij een bestelling.

Aftellen

De Apple Vision Pro lanceert begin volgend jaar in de Verenigde Staten. De rest van de wereld, met eerst Canada en het VK, zou tot eind 2024 moeten wachten. De vraag is hoeveel exemplaren er dan nog over zijn, want Apple snoeide bij voorbaat al stevig in de productie van de headset. De eerste indrukken waren in elk geval positief, toen de Vison Pro werd voorgesteld tijdens de meest recente Worldwide Developers Conference.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home