Apple snoeit bij voorbaat al in productie Vision Pro

Apple Vision Pro

Wie in 2024 een Vision Pro wil bemachtigen, zal er mogelijk snel bij moeten zijn. Apple zal zijn langverwachte AR-headset slechts in beperkte getale op de markt brengen.

Apple zou het Chinese productiebedrijf Luxshare de opdracht hebben gegeven om minder dan 400.000 units van de headset te produceren in 2024, schrijft Financial Times. Ook twee leveranciers van onderdelen zetten zich schrap om elks een productie van 130.000 tot 150.000 units te ondersteunen. Dergelijke aantallen zijn een habbekrats in vergelijking met de productietargets voor nieuwe iPhones en liggen ook veel lager dan de initiële ambities van Apple.

Gesnoeid

De iPhonebouwer leek aanvankelijk te mikken op één miljoen verkochte stuks van de Vision Pro in het debuutjaar. Apple snoeit dus al flink in de productie nog voor de headset verschenen is. Mogelijk is Apple zicht er van bewust dat de Vision Pro, mede door het hoge prijskaartje, eerder een nichepubliek zal aanspreken. Of heeft Apple zich laten beïnvloeden door het recente rapport van Gartner, dat mixed reality slechte punten gaf? Apple wil voorlopig ook niet reageren op het nieuws.

lees ook

Google schrapt AR-bril en focust zich op software

Hoe dan ook komt de lancering van de Apple Vision Pro dichterbij. De AR-headset werd met groot enthousiasme aangekondigd door Tim Cook tijdens WWDC en de eerste hands-onrecensies klonken positief over de kwaliteit van de hardware. Nu is het aan ontwikkelaars om applicaties te ontwerpen die het potentieel van mixed reality benutten. De Vision Pro zou vanaf begin 2024 te koop moeten zijn voor 3.499 dollar; Europese prijzen zijn nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home