Apple kondigt op 31 oktober ‘scary fast’ productevent aan

Ondanks de eerdere geruchten over nieuwe iPads zou dit event volgens insiders voornamelijk focussen op Mac-toestellen en de nieuwe Apple M3-chip.

Na tal van online geruchten over een productaankondiging in oktober van Apple, staat er nu toch officieel een online event op de planning voor 31 oktober. De titel van het event, Scary fast, onthult niets bijzonder. Het spreekt voor zich dat nieuwe apparaten sneller zijn dan hun voorganger.

Twee weken geleden was er nog een gerucht dat Apple nieuwe iPad-modellen zou aankondigen. Nu zijn Apple-insiders het unaniem over eens dat het nieuwe online productevent voornamelijk op nieuwe Mac-toestellen zal focussen.

Bloomberg verwacht dat de iMac wordt vernieuwd en de drie huidige MacBook Pro-modellen. Omdat er een livestream wordt voorzien in plaats van een eenvoudig persbericht, verhoogt de kans dat het aankondiging gepaard gaat met nieuws over de Apple M3-chip.

Een nieuwe iMac houdt steek, het vorige model is al 2,5 jaar oud, maar voor de MacBook Pro-modellen is dat heel snel. De vorige aankondiging dateert nog maar van januari dit jaar.

De Apple M3-chip wordt naar verluidt net als de A17 Pro-chip in de iPhone 15 Pro op een 3 nanometerproces gebakken door TSMC. Als het online event effectief naast een nieuwe iMac ook op nieuwe MacBook Pro-modellen focust, is de kans groot dat naast de M3 ook de M3 Pro en M3 Max tegelijk wordt voorgesteld.

Wie live wil kijken, moet zijn nachtrust ervoor laten. Het event start op 31 oktober om 2u ’s nachts onze tijd. Je kan de livestream hier volgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home