Amazon tovert Fire TV Cube om tot Thin Client voor Workspaces

AWS lanceert de Amazon WorkSpaces Thin Client: een kleine computer waarmee je eenvoudig kan verbinden met de Workspaces-omgeving van Amazon in de cloud.

Amazon introduceert de Workspaces Thin Client. Dat is een doosje dat niet toevallig als twee druppels water op de Fire TV Cube van het bedrijf lijkt. Waar de Cube een hebbeding is voor consumenten, richt Amazon zich met de Thin Client helemaal op een zakelijk publiek.

De kleine computer heeft maar één doel: verbinden met een krachtigere pc in de cloud. De Thin Client is een extensie van de Workspaces-VDI-omgeving. Het ding ondersteunt Workspaces, Workspaces Web en Amazon Appstream.

Dat de kubus op de Fire TV Cube lijkt, is niet toevallig. Ook binnenin is het ding identiek. Amazon heeft de hardware van het TV-product genomen en daar een professionele software-stack op geïnstalleerd. Langs de hardwarekant vereist een Thin Client niet al te veel pk’s, waardoor de kleine computer uitermate geschikt is voor het doel.

Veiligheid en beheeer

In principe kan je iedere computer inzetten als Thin Client, of bij een pc-fabrikant toestellen op maat kopen. AWS denkt dat het eigen product veiligheid en eenvoud met zich meebrengt, omdat het zo naadloos zit geïntegreerd met de VDI-oplossingen van het bedrijf. Zo zal het toestel nooit lokaal data van een gebruiker bewaren, wat de risico’s vermindert wanneer een computertje wordt gestolen of kwijt raakt.

lees ook

Amazon Web Services lanceert AWS European Sovereign Cloud

Voor beheerders voorziet AWS integratie van de hardware in de AWS Management Console. Van daaruit kan je eenvoudig selecteren welk toestel toegang krijgt tot welke applicatie. Op dit moment communiceert AWS enkel een Amerikaanse adviesprijs. Die bedraagt 195 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home