AWS App Studio ontwikkelt bedrijfsapplicaties op basis van genAI 

aws

AWS lanceert een generatieve AI-tool App Studio die bedrijven helpt om een applicatie te ontwikkelen op basis van een geschreven prompt. 

AWS introduceert een nieuwe tool waarmee bedrijven op basis van een geschreven prompt een applicatie kunnen ontwikkelen. AWS App Studio is voornamelijk gericht op IT-projectmanagers of data-ingenieurs die geen diepgaande kennis hebben op gebied van softwareontwikkeling. Met App Studio kunnen zij toch eenvoudig en snel bedrijfsapplicaties ontwikkelen die afgestemd zijn op de behoeften van hun organisatie. AWS App Studio is momenteel beschikbaar in preview. 

Applicatie bouwen

De App Studio van AWS helpt bedrijven met het ontwikkelen van aangepaste bedrijfstools zonder dat er een diepgaande kennis van softwareontwikkeling vereist is. De applicatie is voornamelijk gericht op technische professionals zoals IT-projectmanagers of data-ingenieurs die kennis hebben over de interne softwareapplicaties die nodig zijn voor het bedrijf, maar geen professionele softwareontwikkelaars zijn.

De tool is gebaseerd op generatieve AI en werkt volgens het gebruikelijke stramien: Op basis van een geschreven prompt omschrijf je de applicatie die je nodig hebt. App Studio gaat vervolgens aan het werk en bouwt een code voor de applicatie. De output is een gebruikersinterface (UI) van meerdere pagina’s, een datamodel en op maat gemaakte bedrijfslogica voor de behoeften van jouw bedrijf.  

lees ook

AWS maakt Graviton 4 beschikbaar voor grote publiek

Zo zou App Studio bedrijven kunnen helpen met de ontwikkeling van een applicatie voor een voorraadsysteem, goedkeuringsproces voor claims of dashboard voor statistieken en rapportage. Bovendien biedt App Studio een gedetailleerd toegangscontrolebeleid voor jouw gegevens, gebruikers en applicaties en krijgen IT-teams inzicht in elke applicatie. Op die manier kunnen zij het gebruik en de naleving van het bedrijfsbeleid volgen. App Studio is vanaf nu beschikbaar in preview.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home