AWS plant grote investering in AWS European Sovereign Cloud en krijgt nieuwe CEO 

aws

Adam Selipsky zal aftreden als CEO bij Amazon Web Services (AWS) en wordt vervangen door Matt Garman, die zich meteen mag bezighouden met de geplande investering in de AWS European Sovereign Cloud. 

Adam Selipsky stond drie jaar lang aan het roer van Amazon Web Services, maar besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan. Per 3 juni zal Matt Garman de rol van CEO bij AWS op zich nemen, dat kondigde het bedrijf aan in een blogpost. Het bedrijf zit niet stil, want een dag later kondigt AWS aan dat het van plan is om in Duitsland tot 2040 zo’n 7,8 miljard euro te investeren in de AWS European Sovereign Cloud. Dit weerspiegelt de langetermijninzet van AWS om te voldoen aan de soevereiniteitsbehoeften van Europa. 

Adam Selipsky stopt

Adam Selipsky was drie jaar lang het leidende figuur achter AWS, nadat hij elf jaar lang leiding gaf aan AWS Sales, Marketing en Support. Een nieuwe uitdaging loerde om de hoek en Selipsky nam afscheid van het bedrijf. Per 3 juni zal zijn opvolger Matt Garman de fakkel overnemen. Hij start meteen met een belangrijke nieuwe investering in de AWS European Sovereign Cloud.

Grote investering

AWS kondigt aan dat het in Duitsland tot 2040 ruim 7,8 miljard euro wil investeren in AWS European Sovereign Cloud. Dit kadert zich binnen de missie van AWS om op langere termijn tegemoet te komen aan de behoeften van de Europese Unie in termen van digitale soevereiniteit. AWS stelt zichzelf het doel om tegen eind 2025 haar eerste AWS-regio in de Duitse deelstaat Brandenburg te lanceren en beschikbaar te stellen voor alle klanten.  

lees ook

ChatGPT-concurrent Amazon Q algemeen beschikbaar

“Deze investering versterkt onze toewijding om klanten de meest geavanceerde set soevereiniteitscontroles, privacywaarborgen en beveiligingsfuncties te bieden die beschikbaar zijn in de cloud. We investeren fors in nieuw lokaal talent en infrastructuur, wat zal helpen om de operationele soevereiniteit te bieden die onze klanten nodig hebben”, zegt Max Peterson, Vice President of Sovereign Cloud bij AWS. 

Keuze en controle

De AWS European Sovereign Cloud wordt een nieuwe onafhankelijke cloud voor Europa, ontworpen om meer keuze te bieden om organisaties in de publieke sector en klanten in sterk gereguleerde sectoren te helpen voldoen aan hun veranderende soevereiniteitsbehoeften, aldus AWS. Hiermee willen ze klanten meer controle en keuze bieden om te voldoen aan hun unieke behoeften op gebied van digitale soevereiniteit.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home