Adobe lanceert webversie Photoshop met alles erop en eraan

De webversie van Adobe Photoshop is nu algemeen beschikbaar voor alle betaalde formules. Gebruikers krijgen er alle grote AI-tools die Adobe ook voorziet bij de desktop-app van zijn populaire bewerkingsprogramma.

Photoshop op internet, de webversie van het populaire programma, is vanaf nu algemeen beschikbaar voor alle betaalde formules. Je vindt er het hele gamma aan AI-tools die Adobe ook heeft geïntegreerd in de desktop-app.

Inclusief bijna alles

Na een tweejarig bestaan als bètaversie, is de webversie van Photoshop algemeen beschikbaar voor betalende abonnees. Deze incarnatie van het bewerkingsprogramma heeft een beetje een andere lay-out, maar bevat de nieuwste hulpmiddelen die ook beschikbaar zijn voor de desktop-app.

Gebruikers van deze versie kunnen gewoon werken met Generative Expand (om letterlijk afbeeldingen uit te breiden) of beeldgenerator Generative Fill. Beide functies werken met de bij Adobe steeds meer alomtegenwoordige AI van Firefly.

De klassieke tools en functies zijn ook niet vergeten. Photoshop op internet maakt bijvoorbeeld ook gebruik van de Contextuele taakbalk die je in de desktop-app terugvindt. Andere functies, zoals de patch-tool of de Veelhoeklasso zouden volgens Adobe eveneens snel hun weg vinden naar deze versie.

Om de flow van het online bewerkingsproces te vereenvoudigen, groepeert Adobe gelijkaardige tools in groepen. Die vind je terug in de taakbalk. Wie toch de lay-out van de desktopversie prefereert, die kan je altijd activeren. Het is ook mogelijk om anderen uit te nodigen om samen aan een project te werken. Zelfs zonder een actief Photoshop-abonnement kunnen mensen bestanden zien en er feedback over geven.

lees ook

Firefly van Adobe algemeen beschikbaar – inclusief innovaties

Praktisch

Het zou eenvoudig moeten zijn om van de webversie naar de desktop-app te gaan, gewoon via de knop Delen. Clouddocumenten worden automatisch opgeslagen, maar dat kan je ook handmatig via het menu doen.

De sneltoets CMD/CTRL+T voor Vrije transformatie werkt niet in deze webversie. Onder de sectie Help vind je de nodige informatie over welke sneltoetsen dan wel relevant zijn.

Voorlopig werkt Photoshop op internet niet op mobiele browsers (buiten kijken en feedback geven). De desktopbrowsers die je kan gebruiken zijn:

  • Google Chrome
  • Microsoft Edge versie 102 en hoger (64-bits)
  • Firefox versie 111

Heb je nog steeds de nodige vragen? Geen probleem, Adobe heeft een FAQ-pagina voorzien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home