Nieuwe functie in Photoshop breidt afbeeldingen uit

Adobe voegt een nieuwe functie toe aan Photoshop. Generative Expand gebruikt AI om afbeeldingen uit te breiden.

Photoshop is een nieuwe AI-functie rijker. Met Generative Expand laat Adobe je afbeeldingen uitbreiden via de generatieve AI van Firefly.

De basis

In maart van dit jaar stelde Adobe de verschillende AI-modellen voor, onder de collectieve naam Firefly. Het bedrijf zat daarna niet stil en heeft al verschillende toepassingen met kunstmatige intelligentie gelanceerd.

Eentje daarvan is  Generative Fill voor Photoshop, een functie waarmee je realistische of net compleet surrealistische content kan toevoegen aan je afbeeldingen. De tool werkt met tekstprompts, zoals de meeste tekst-naar-beeld-generatoren.

Grenzen verleggen

Naast content toevoegen, laat Adobe je nu ook afbeeldingen letterlijk uitbreiden, met Generative Expand. Deze nieuwe tool draait ook op de generatieve AI van Firefly en gaat via de functie Uitsnijden (Crop in het Engels). In plaats van het kadertje naar binnen te bewegen, rek je het uit tot de gewenste grootte. Vervolgens klik je op Genereren (Generate) en de AI vult de lege ruimte op.

Om gebruik te maken Generative Expand kan je een gratis testrondje doen met Photoshop. Wie al verder staat dan dat en het programma gewoon al gebruikt, die kan vanaf nu eenvoudigweg de (bèta-)app updaten.

lees ook

Adobe Express versterkt met generatieve AI

Meer nieuws

Samen met Generative Expand breidt Adobe zijn AI-mogelijkheden ook wat meer uit vanuit een praktisch oogpunt. Het bedrijf ondersteunt nu meer dan honderd talen voor zijn tekstprompts, dus gebruikers wereldwijd worden niet meer beperkt tot Engels om hun creativiteit te botvieren.

Adobe kondigt in één adem ook nog meer nieuwe AI-functies aan. Die zouden na de zomer beginnen doorsijpelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home