Adobe voegt generatieve AI toe aan Photoshop Bèta

Adobe

Met Generative Fill introduceert Adobe een nieuwe AI-tool voor beeldgeneratie in Photoshop Bèta.

Vanaf vandaag beschikt Adobe’s Photoshop Bèta over een nieuwe beeldgenerator: Generative Fill, aangestuurd door het AI-model Firefly.

Wat is het

Gebruikers kunnen foto’s en beelden nu eenvoudig aanpassen via een tekstprompt. Dankzij Adobe Firefly werkt Generative Fill als eender welke ander tekst-naar-beeld-generator.

Je kan makkelijk fotorealistische of net compleet surrealistische content toevoegen aan je beelden of foto’s, de hoeken van afbeeldingen zonder schade vergroten of content net verwijderen.

Toepassingen

Volgens topvrouw Pam Clark bespaart Generative Fill je heel wat tijd door veranderingen automatisch te matchen met het perspectief, de belichting en de stijl van je afbeelding. De nieuwe tool is geïmplementeerd in elk aspect van Photoshop en brengt bij gebruik een ‘Generative Layer’ aan; dat wil zeggen dat gebruikers hun nieuwe creaties vlot kunnen verwijderen of in een ontwerp kunnen integreren.

Generative Fill is eveneens ontwikkeld voor commercieel gebruik. Toegevoegde content is steeds in een hoge resolutie en niet gebaseerd op zaken waar auteursrecht op rust. Bedrijven of organisaties kunnen de tool dus veilig inzetten.

Adobe wijst er wel op dat dit nog maar een bèta fase is en dat commerciële gebruikers Generative Fill best zelf wat testen voor ze het volledig in hun werkprocessen integreren.

lees ook

Adobe Illustrator krijgt een AI-functie om snel van kleurenschema te veranderen

Risicofactor

Met de recente kritiek op AI en de bijbehorende waarschuwingen, duikt dat natuurlijk nu ook op bij deze vernieuwing. De mogelijkheid voor fotorealistische content maakt het gevaar voor deepfakes een risicogegeven.

Daarom werkt Adobe eraan om het gebruik van afbeeldingen met politieke figuren en de toevoeging van zwarte rook bij belangrijke gebouwen, zoals het Witte Huis, te blokkeren. Zijn AI-richtlijnen verbieden gebruikers bovendien om beelden te produceren met bijvoorbeeld hard geweld, naakte mensen en frauduleuze of aanstootgevende content.

Om gebruik te maken van Generative Fill moeten gebruikers de app van Photoshop Bèta downloaden. Let wel, dat gaat alleen als abonnee van Photoshop of Adobe Creative Cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home