Adobe Illustrator krijgt nieuwe AI-kleurfunctie via Firefly

Adobe stopt nu ook zijn Firefly AI-generator in Illustrator met als belangrijkste functie generatief inkleuren.

Het lijkt wel dé missie van Adobe dit jaar om zijn Firefly AI-generator zo veel mogelijk bekend te maken aan alle gebruikers. In plaats van een brede introductie over alle tools, kondigt de softwareleverancier stap voor stap de integratie aan. Na Photoshop en Adobe Express is Illustrator de derde tool die Firefly AI aan boord krijgt.

De belangrijkste nieuwe functie is generatief inkleuren. Hiermee stelt Illustrator accurate kleurvariaties voor in het ontwikkelen van grafische elementen voor advertenties, online content, verpakkingen en meer. Door tekstueel door te geven welke kleuren je wenst, kleurt Firefly AI die automatisch in Illustrator.

Organisaties die al een set van kleuren hebben binnen hun merkstrategie, kunnen die gebruiken om de AI binnen Firefly te trainen. Het resultaat zou meer assets moeten geven die passen bij het merk.

Adobe benadrukt tijdens de aankondiging fijntjes dat in tegenstelling tot andere online AI-beeldgeneratoren de resultaten van Firefly in Illustrator veilig zijn voor commercieel gebruik wat betreft auteursrechten. Het merk is er zelfs zo zeker van dat het zakelijke klanten wil bijstaan in gerechtelijke kosten mocht er toch een claim komen.

Naast generatief inkleuren introduceert Illustrator vandaag ook Retype in bèta. Hiermee krijg je nieuwe laagfunctionaliteiten en verbeteringen rond ‘Image Trace’.

Beide nieuwe functies zijn vanaf vandaag bruikbaar in Illustrator in bèta. Wie graag alle nieuwigheden wil doornemen, kan hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home