Adobe Illustrator krijgt een AI-functie om snel van kleurenschema te veranderen

adobe illustrator vector recoloring tool

Adobe voegt nieuwe functie toe aan zijn Illustrator grafisch ontwerp-software waarmee gebruikers snel het kleurenschema van een vectorafbeelding kunnen veranderen dankzij AI. 

Illustrator-gebruikers kunnen hun Scalable Vector Graphics (SVG) bestanden uploaden naar de Illustrator Vector Recoloring tool die vervolgens binnen enkele seconden verschillende kleuren en paletvariaties genereert. Als je de kleuren van een vectorafbeelding wilt veranderen, kun je een tekstuele beschrijving van de gewenste kleuren typen of een van de voorgestelde kleurenpaletten kiezen.

Adobe introduceert Illustrator Vector Recoloring als volgende fase in Adobe Firefly, een pakket aan creatieve generatieve AI-modellen dat het bedrijf recent beschikbaar maakte als publieke beta. De nieuwe functie is vanaf nu beschikbaar als test binnen Firefly bèta. Adobe heeft nog niet bekendgemaakt wanneer we een volledige versie van de tool kunnen verwachten. 

Bron: Adobe

Kies kleurenschema’s op basis van prompts

Een videodemonstratie van de functie laat zien dat tekstomschrijvingen voor de gewenste kleuren niet bijzonder specifiek hoeven te zijn. Zo veranderde een prompt als ‘underwater coral reef’ de voorbeeldafbeelding al in verschillende tinten blauw, roze en koraaloranje. De standaardprompts binnen Illustrator hebben vergelijkbare namen, zoals ‘salmon sushi’ en ‘terracotta desert’. Dankzij de kleuren in het icoon boven de naam, krijg je al een idee van de kleuren in het palet voordat je het toepast. 

Anders dan andere generatieve AI-producten, creëert deze functie geen producatafbeeldingen. De tool biedt alleen een nieuwe manier om het kleurenpalet van een bestaande vectorafbeelding snel te veranderen. 

Adobe wil creatieve proces stroomlijnen

Veel van de nieuwe functies die Adobe de laatste tijd heeft toegevoegd aan zijn applicaties maken gebruik van AI om complexe en arbeidsintensieve taken te stroomlijnen. Op deze manier wil Adobe fotografen, videografen en grafisch ontwerpers helpen om tijd te besparen tijdens het creatieve proces. 

Zowel Photoshop als Lightroom kregen na de Adobe Max-conferentie van vorig jaar een update waardoor gebruikers automatisch objecten in een afbeelding kunnen selecteren. Hierdoor hoef je als gebruiker niet langer handmatig een masker toe te voegen bij het bewerken van afbeeldingen. Bovendien voegde Adobe eerder deze week al een AI-functie voor het verwijderen van ruis in afbeeldingen toe aan Lightroom.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home