Adobe Express versterkt met generatieve AI

Designprogramma Adobe Express krijgt een aantal tools met generatieve kunstmatige intelligentie.

Na de recente implementatie van AI in Photoshop, met de functie Generative Fill, brengt Adobe nu ook generatieve kunstmatige intelligentie naar het designsysteem Adobe Express.

Nieuwe functies

Adobe integreert de beeldgenerator Firefly in Adobe Express. Dat populaire AI-model zit zelf nog wel in de bètafase, maar kende op enkele maanden tijd al heel wat succes.

De nieuwe functies moeten het onder andere makkelijker maken om folders, posters, PDF’s en allerhande images voor op sociale media te creëren. Dat gaat niet alleen puur over beeldmateriaal; via prompts pas je ook het visuele aspect van teksten aan. Zo kan je bijvoorbeeld specifieke fonds genereren.

Het AI-systeem gaat ook gepersonaliseerde templates kunnen voorstellen die het best bij een bepaald project passen. Daarnaast wordt het makkelijker om PDF’s te importeren en bewerken in Express en komen er ook nog eens nieuwe animaties om bepaalde elementen van je ontwerp mee te versterken.

Om vlot samenwerkingen aan te gaan beschikt Express nu over real time reviewcapaciteiten en de mogelijkheid om commentaren te plaatsen.

lees ook

Adobe test AI video-effecten in Premiere Pro en After Effects

Samenvatting

Volgens David Wadhwani, President Digital Media Business, combineert deze nieuwe versie van Adobe Express de verschillende technologieën van Photoshop, Illustrator, Premiere en Acrobat met de AI van Firefly, in een applicatie waarmee zowel individuele ontwerpers als grote bedrijven aan de slag kunnen.

De nieuwe Adobe Express is in bèta gratis beschikbaar voor desktop, mobiele gebruikers gaan nog heel even moeten wachten.

Sinds deze week is Firefly ook beschikbaar in een aparte businessversie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home