Firefly van Adobe gaat zakelijke toer op

Adobe Firefly

Adobe stelt een zakelijk platform voor van zijn generatieve AI-model, Firefly.

Tijdens zijn eigen Adobe Summit stelde Adobe het platform Firefly for Enterprise voor. Een zakelijke versie van het generatieve AI-model.

De voordelen

Deze meer professionele versie kan aangepast leren; bedrijven kunnen het systeem trainen met hun eigen assets. Volgens Adobe kan elke werknemer – los van zijn of haar creatieve talenten – hiermee instant beelden of copy genereren, vanuit een tekstvoorbeeld.

Deze evolutie is op zich geen grote verrassing. Door Firefly te trainen met Adobe-content, zijn er geen obstakels met auteursrechten en is dit AI-model sowieso erg geschikt voor commercieel gebruik.

Toegang tot Firefly for Business gaat via de algemene app van Firefly, maar ook langs Creative Cloud of Adobe Express. Bedrijven kunnen het platform eveneens implementeren in hun eigen systemen; door het AI-model te trainen met eigen assets, leert Firefly de huisstijl te gebruiken om nieuwe beelden en copy af te leveren.

lees ook

Adobe Illustrator krijgt een AI-functie om snel van kleurenschema te veranderen

Prijs en beschikbaarheid

Adobe plakt voorlopig nog geen bedrag op Firefly for Enterprise. Ashley Still, VP Digitale Media, bevestigde al wel dat Adobe de licenties voor werknemers wijdverspreid, voor een vaste prijs, beschikbaar stelt aan bedrijven. Daarbij wordt gekeken naar de grootte en de noden van elke firma.

Een exacte lanceerdatum van het nieuwe platform is ook nog niet bekend, Adobe gaf alleen mee dat dat gebeurt ergens nadat Firefly de bètafase verlaat.

Adobe lanceerde onlangs ook al Generative Fill voor Photoshop bèta, een beeldgenerator die wordt aangestuurd door Firefly. Daarmee werd op amper twee weken al meer dan 150 miljoen beelden gecreëerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home