Acer lanceert bureaufiets waarmee je jouw laptop kan opladen

eKinekt BD 3 Lifestyle (3)

De Acer eKinekt BD 3 zet kinetische energie om in elektriciteit waardoor werknemers tijdens een sportief moment hun elektrische toestellen kunnen opladen. De bureaufiets is vanaf juni in Europa beschikbaar voor 999 euro.

Acer stelde de nieuwe bureaufiets voor tijdens CES 2023 in Las Vegas. De veredelde hometrainer bouwt verder op de trend die tijdens de Coronapandemie is ingezet. Het merk Peloton slaagde er in om de bureaufiets weer cool te maken waardoor afstandswerkers tegelijk aan hun conditie konden werken en productief blijven. De techfabrikant gaat nu een trapje verder waardoor mensen tijdens het fietsen hun laptop of smartphone kunnen opladen.

Kinetische energie omgezet

Wanneer de rijder trapt, dan zet de eKinekt kinetische energie om in elektrische lading. Een uur peddelen aan een gemiddelde van 60 RPM (rounds per minute) levert tot 75 watt zelfgeproduceerde energie op. Die energie kan worden gebruikt om elektrische toestellen zoals laptops en smartphones op te laden. Zo blijft de rijder productief tijdens het sporten op kantoor of thuis. De eKinekt BD 3 is daarvoor uitgerust met twee USB-A poorten en één USB-C poort, om meerdere toestellen tegelijk op te laden.

Het tafelgedeelte en de behuizing van de bureaufiets zijn gemaakt van post-consumer recycled plastic (PCR). “Het is onze lange termijn toewijding bij Acer om een balans te vinden tussen het creëren van innovatieve oplossingen en het beschermen van het milieu”, aldus Acer in de persaankondiging. Het toestel is in hoogte en weerstand verstelbaar en kan in werk- en sportmodus worden gezet. Daardoor kan de gebruiker snel overschakelen van actief sporten naar passief werken.

Begeleidende app

Acer lanceert samen met de eKinekt BD 3 een begeleidende applicatie. Die geeft real-time informatie over de duur van het sporten, de afgelegde afstand en de snelheid. De app geeft ook aan hoeveel calorieën de rijder verbrandt en het aantal watt dat is geproduceerd. Om zo accuraat mogelijk te zijn, kan de gebruiker persoonlijke informatie zoals lengte, gewicht en leeftijd ingeven. De app houdt ook een log bij van eerdere workouts zodat de gebruiker zijn of haar evolutie kan bijhouden.

De eKinekt BD 3 zal vanaf april beschikbaar zijn in Taiwan. Sportievelingen in Amerika en Europa moeten enkele maanden langer geduld hebben. Vanaf juni moet de bureaufiets leverbaar zijn. Het toestel zal 999 euro inclusief btw kosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home