Acer Swift Edge stopt 16 inch 4K OLED-scherm in een licht chassis

Acer Swift Edge

De Acer Swift Edge combineert een AMD Ryzen 6000-chip met een 4K OLED-scherm in een lichtgewicht chassis. Het toestel is in oktober beschikbaar en start vanaf 1.499 euro inclusief btw.

OLED-schermen in laptops zijn vandaag nog een zeldzaamheid. Heel soms wordt het aangeboden als een schermoptie, maar vaak moet je het doen met de traditionele IPS-varianten. Bovendien is de OLED-optie meestal een pak duurder (ook al kan dat binnenkort veranderen), maar dat lijkt niet het geval bij het nieuwste model van Acer.

De Acer Swift Edge (SFA16-41) is enkel beschikbaar met een 16 inch OLED-scherm en start vanaf 1.499 euro inclusief btw. Het scherm heeft volgens Acer honderd procent DCI-P3 kleurbereik en levert een piekhelderheid van 500 nits. Het heeft dankzij de OLED-technologie het VESA DisplayHDR True Black 500-certificaat op zak. Het 4K-scherm heeft een resolutie van 3.840 x 2.400 pixels (16:10-schermverhouding).

Acer Swift Edge

Ondanks het grote OLED-scherm weegt de Acer Swift Edge amper 1,17 kg dankzij een magnesium-aluminiumchassis. Het toestel oogt relatief dun, maar heeft toch nog plaats voor HDMI (v2.1), 2x USB-C (USB 3.2 Gen 2, geen Thunderbolt), 2x USB-A en een audiojack.

Het kloppend hart is een AMD Ryzen (Pro) 6000 in tandem met een Microsoft Pluton securitychip. Een OLED-scherm staat vaak synoniem met een gulziger batterijverbruik in laptops. Afwachten hoe de AMD-chip het er vanaf brengt in deze laptop.

De Acer Swift Edge (SFA16-41) is in oktober beschikbaar en start vanaf 1.499 euro inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home