Vertiv vervangt staal door hout in nieuw prefab datacenter

Vertiv-TimberMod

Vertiv TimberMod zorgt voor een reductie van de CO2-voetafdruk ten opzichte van in staal uitgevoerde alternatieven.

Vertiv introduceert een houten variant binnen zijn Power Module- en SmartMod-reeks onder de noemer TimberMod. Voor deze prefab modular (PFM) datacenteroplossingen wordt in plaats van staal gebruikgemaakt van hout als belangrijkste structuurelement.

Deze nieuwe oplossing is nu verkrijgbaar in Europa en moet volgens Vertiv klanten helpen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen door gebruik te maken van milieuvriendelijker materiaal.

Massief hout dat afkomstig is van duurzaam gekapte bomen, dient als hernieuwbaar bouwmateriaal dat de mogelijkheid heeft om de uitputting van natuurbronnen te minimaliseren en de CO2-voetafdruk tot drie keer te verlagen.

Dat geldt voor de CO2-uitstoot voor de hele ‘cradle-to-gate’ productlevenscyclus, inclusief het transport van materialen en structurele elementen naar de installatielocatie.

Voldoet aan bouwkundige eisen

Vertiv TimberMod voldoet aan de bouwkundige eisen van een datacenter en biedt weerstand tegen seismische activiteit, windkracht en constructieve eisen. Door het design gaat het concept potentieel naadloos op in diverse omgevingen vergeleken met een stalen variant.

“We zijn vastberaden om innovatieve oplossingen te vinden die de ecologische voetafdruk van datacenters verkleinen door gebruik te maken van milieuvriendelijke bouwmaterialen en -processen”, zegt Viktor Petik, vice president en EMEA-leider van de Integrated Modular Solutions-divisie van Vertiv.

“Door materialen uit hernieuwbare bronnen te gebruiken, biedt Vertiv TimberMod een milieuvriendelijkere optie zonder afbreuk te doen aan de prestaties. De oplossing heeft daarmee een positieve impact op het milieu en de operationele efficiëntie van onze klanten.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home