Ubiquiti lanceert UniFi gateway met vier 2,5 GbE-poorten

Ubiquiti Gateway max

Wie zijn netwerk wil upgraden naar 2,5 GbE-poorten, kan voortaan bij Ubiquiti terecht bij de UniFi Gateway Max. Het merk mikt hiermee op enthousiastelingen en kmo’s.

Ubiquiti vergroot zijn line-up van UniFi gateways met de lancering van UniFi Gateway Max. De belangrijkste upgrade vergeleken met de Gateway Lite is de aanwezigheid van vier 2,5 GbE ethernetpoorten en één 2,5 GbE WAN-poort. Alle andere securityfuncties die traditioneel onderdeel uitmaken van het UniFi-systeem, zitten hier ook in.

De Max behoudt het compacte formaat van de Gateway Lite die eind vorig jaar werd aangekondigd. De gateway krijgt stroom via USB-C (5V/3A), wat je extra flexibiliteit geeft in de toekomst door bijvoorbeeld met één adapter meerdere gateways van stroom te voorzien.

Het hart van de Max is een quadcore ARM-chip (Cortex A53) geklokt op 1,5 GHz, in tandem met 2 GB DDR4 RAM. Ubiquiti stopt geen fan in het design, alles wordt passief gekoeld.

De Ubiquiti UniFi Gateway Max is vanaf vandaag beschikbaar en kost 184 euro. Dat is 64 euro meer dan de Lite met twee 1 GbE-poorten. Hou er rekening mee dat een UniFi Hosting-abonnement 29 euro per maand kost om UniFi-netwerkapparaten centraal te beheren. Alle bovenstaande prijzen zijn exclusief btw.

Eerder dit jaar kondigde Ubiquiti nog de Gateway Ultra aan een UniFi Wifi 7-compatibel access point. Vorig jaar verraste het merk door een switch te lanceren die licht geeft op de juiste plekken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home