Ubiquiti lanceert UniFi U7 Pro access point met Wifi 7

Ubiquiti lanceert zijn eerste Wifi 7 access point. De UniFi U7 Pro is vanaf nu beschikbaar met een 2,5 GbE uplink om het maximale uit de nieuwe technologie te halen.

Tijdens CES 2024 hebben tal van fabrikanten hun Wifi 7-oplossingen aan de wereld gepresenteerd. Ook Ubiquiti tekent present met de nieuwe UniFi U7 Pro. Vorige week nog lanceerde het de verwarrende Swiss Army Knife Ultra met Wifi 5. Nu gaat het om spitstechnologie. De UniFi U7 Pro is het eerste product binnen de line-up van het merk dat Wifi 7 ondersteunt.

De access point ondersteunt een uplink van 2,5 GbE om het maximale uit de snelle wifiverbinding te halen. Stroom wordt via PoE geleverd (maximaal 21 watt). Dankzij de 6 GHz-band (max. 5.765 Mbps) levert de U7 Pro een theoretische maximumsnelheid van 9.300 Mbps over 2,4 Ghz, 5 Ghz en 6 Ghz.

Verder vind je de traditionele specificaties waaronder tot 300 toestellen die kunnen connecteren en een bereik van 140 vierkante meter. Wel opvallend is de 2×2 MIMO-specificatie. Waar de U6 Pro een 4×4 MIMO-toestel was, valt af te wachten hoe de prestaties zullen zijn van de nieuwe U7 Pro.

Om het nieuwe access point te gebruiken, moet je UniFi-netwerk minstens versie 8.0.7 draaien en UniFi OS versie 3.2. Multi-Link Operation (MLO) wordt in februari als software-update toegevoegd.

Nagenoeg alle nieuwe laptops die op CES 2024 worden aangekondigd, ondersteunen Wifi 7 na de Windows 11 24H1-update die in april uitrolt. In de toekomst zullen nog veel meer Wifi 7-compatibele apparaten volgen, aangezien de Wi-Fi Alliance de Wifi 7-standaard eind dit kwartaal wil finaliseren.

De UniFi U7 Pro van Ubiquiti is vanaf vandaag beschikbaar en kost 165 euro exclusief btw.

Eind vorig jaar introduceerde Ubiquiti nog een nieuwe switch met de technologie ‘Etherlighting’. Er zitten LED-lampjes achter de RJ45-poorten van de UniFi Pro Max 24 PoE zodat die in verschillende kleuren kunnen oplichten. De lampen dekken het hele RGB-spectrum. De bedoeling is niet om je switch om te toveren tot een kerstboom, wel om licht te scheppen in de duisternis.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home