Ubiquiti vergist zich van decennium met lancering goedkope Swiss Army Knife Ultra

Ubiquiti lanceert de Swiss Army Knife Ultra: een toegangspunt dat gelukkig goedkoop is gezien de verouderde specificaties.

Ubiquiti denkt dat het 2014 is en lanceert de Swiss Army Knife Ultra. Dat is een veelzijdig wifitoegangspunt gebouwd rond het intussen hopeloos verouderde Wifi 5-protocol. Wifi 5 dateert van 2013 en werd in 2018 vervangen door Wifi 6, dat niet alleen hogere doorvoersnelheden biedt maar ook veel beter met meerdere toestellen tegelijkertijd kan communiceren. Dit jaar wordt Wifi 7 gelanceerd. De Swiss Army Knife Ultra kost gelukkig maar 73 euro excl. btw.

Compact

Niet alles aan dit product, dat ook door het leven gaat als UK-Ultra, is teleurstellend. Zo krijgt het toegangspunt een IPX6-certificering mee en kan je het binnen en buiten ophangen. Bovendien werkt het via Power over Ethernet (PoE). Dat is meteen de enige manier om de UK-Ultra van stroom te voorzien. Het toestel is klein en meet amper 13,7 cm x 8,4 cm x 3,4 cm. Dat kleine formaat moet één van de troeven van het toegangspunt zijn, al rekent Ubiquiti de meegeleverde maar optionele antennes niet mee.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

Ubiquiti verkoopt al geruime tijd Wifi 6-toegangspunten die eveneens zowel binnen als buiten kunnen werken. De U6 Mesh is het relevantste equivalent met Wifi 6-ondersteuning, maar kost meer dan dubbel zo veel met 165 euro excl. btw. De Swiss Army Knife Ultra moet het dus vooral hebben van z’n prijs. Wie heel weinig betaalt, krijgt heel weinig in de plaats: zowel wat technologie betreft als formaat. Er zijn ongetwijfeld scenario’s waarin zo’n toestel relevant is, al zouden wij over het algemeen toch aanmoedigen om netwerken iets meer toekomstbestendig in te richten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home