Ubiquiti gaat voor Ultra met lancering nieuwe UniFi Cloud Gateway en PoE-switch

Netwerkspecialist Ubiquiti introduceert de UniFi Cloud Gateway Ultra en bijhorende PoE Switch Ultra.

Ubiquiti lanceert twee nieuwe toestellen die bij elkaar passen: de UniFi Cloud Gateway Ultra en de Switch Ultra. De UniFy Cloud Gateway Ultra is een bekabelde router. Het toestel heeft vier GbE RJ45-poorten en één 2,5 GbE RJ45 WAN-aansluiting. Dat maakt de router enkel geschikt voor scenario’s waar 1 GbE volstaat over de hele verbindingslijn: prima voor de meeste scenario’s, maar niet echt ‘Ultra’. Stroom is handig genoeg afkomtsig van een USB Type C-kabel.

De Gateway Ultra draait de UniFi Network-suite. Dat besturingssysteem maakt het mogelijk om een hele Ubiquiti-netwerkinfrastructuur in detail te beheren. Het toestle bevat functionaliteit zoals een application-firewall, IPS, IDS, app- en toestel-identificatie en meer. Vooraan op het toestel zit een klein schermpje dat de belangrijkste statusupdates weergeeft, zoals de voorvoersnelheid en het aantal geconnecteerde toestellen.

PoE-switch

De Gateway Ultra heeft geen wifi-connectiviteit aan boord. Daarvoor moet je nog een toegangspunt kopen. Ubiquiti heeft genoeg keuzen in z’n eigen ecosysteem en hoopt natuurlijk dat je daarvoor gaat. Een toegangspunt neemt wel meteen één van de RJ45-poorten in beslag, die zo snel slinken. Misschien daarom lanceert Ubuiqiti in tandem met de Unifi Gateway Ultra de PoE Switch Ultra.

Die Switch heeft acht GbE RJ45-poorten, waarvan er zeven Power over Ethernet leveren. Dat is handig voor bijvoorbeeld netwerkcamera’s, die Ubiquiti niet toevallig ook in z’n portfolio heeft. De Switch zelf kan 42 watt via PoE++ ontvangen en komt daarmee tot leven. De uitvoerpoorten leveren stroom via de PoiE+-standaard (16 watt).

Zowel de Ubiquiti UniFi Cloud Gateway Ultra als de PoE Switch Ultra zijn per direct beschikbaar. De Switch en de Gateway kosten allebei 91 euro exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home