Huur voortaan Starlink voor tijdelijke projecten

SpaceX Starlink

Heb je satellietinternet maar voor een bepaalde periode nodig? Vanaf nu kan je de dure ontvanger huren aan 15 euro per maand.

Starlink is al sinds eind 2021 in België en Nederland beschikbaar als alternatief voor een internetverbinding op plaatsen met slecht tot geen internettoegang. Initieel lanceerde het aanbod met een focus op consumenten, maar vandaag kan je ook zakelijk terecht bij Starlink voor meer bandbreedte.

Het nieuwe huuraanbod dat sinds vandaag beschikbaar is bij ons, focust op particulier gebruik of (heel) kleine bedrijven. In plaats van 300 euro te betalen voor de hardware, kan je die huren aan 15 euro per maand. Je moet wel een eenmalige activatiekost betalen van 50 euro. De abonnementsprijs blijft 80 euro per maand. Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.

Bedrijven kunnen nog niets huren en moeten vandaag 2.850 euro exclusief btw betalen voor de hardware om een hogere internetsnelheid binnen te halen om tientallen werknemers een performante verbinding te garanderen. Het maandelijks abonnement varieert hier tussen de 218 euro voor 1 TB aan internetvolume tot 1.283 euro per maand voor 6 TB. Alle prijzen zijn exclusief btw.

SpaceX biedt voor elk wat wils vandaag met roamingopties voor wie niet op één vaste plaats een Starlink internetverbinding wil. Binnen de maritieme sector en de luchtvaart heeft het raketbedrijf van Elon Musk ook veel ambitie met aparte (peperdure) abonnementen en speciale ontvangers.

Tot slot is er ook Internet of Things (IoT) onder de noemer ‘Swarm’ waar je in de nabije toekomst IoT-projecten kan koppelen aan een internetverbinding via satelliet. Een compacte ontvanger kan je al kopen integreren in een project aan 89 dollar per stuk. Een ‘Swarm’-ontwikkelkit kan je bestellen aan 449 dollar vanaf de projectwebsite.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home