Starlink biedt voortaan internet aan op ieder Belgisch adres

starlink

Starlink, het satellietnetwerk voor internettoegang van SpaceX, is voortaan beschikbaar in heel België.

Starlink werd in het voorjaar al aangeboden in specifieke delen van ons land. De reikwijdte was toen eerder beperkt, maar SpaceX heeft daar nu verandering ingebracht. Iedereen met een adres in België kan voortaan een internetabonnement afsluiten.

Eerder communiceerde de CEO van het bedrijf, Elon Musk, dat het internet algemeen beschikbaar zou worden gesteld in augustus. Die deadline kon het bedrijf niet halen, waardoor het werd uitgesteld naar oktober. In dit geval komt alleen van uitstel duidelijk geen afstel.

Concurrentie voor Belgische spelers?

Starlink is vooral gericht op klanten die geen toegang hebben tot een betaalbare kwalitatieve breedbandverbinding via kabel, vDSL of glasvezel. Abonnees huren een kleine schotel en router, waarmee ze verbinding kunnen leggen met duizenden kleine Starlink-satellieten.

In ons land zijn er niet veel plaatsen waar kwalitatief internet niet kan worden voorzien. Telecomproviders bieden namelijk een uitgebreide dekking van bekabeld breedbandinternet. Voor de 4G-dekking gaat eigenlijk hetzelfde verhaal op.

De nieuwe internetinfrastructuur kan in België wel nog tellen voor organisaties die bijvoorbeeld tijdelijk een breedbandverbinding willen op een afgelegen locatie. SpaceX biedt namelijk de optie om los te breken van het infrastructuur-duopolie.

Prijzen

Starlink kost in België 99 euro per maand. Tijdens de instap betaalt de gebruiker een eenmalig bedrag van 499 euro voor de hardware. Voor de verzending wordt nog eens 60 euro aangerekend. Alle prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home