SpaceX maakt snelle wifi op het vliegtuig mogelijk

wifi op vliegtuig starlink

Met Starlink Aviation zal je gedurende hele vlucht kunnen surfen op het internet. SpaceX claimt dat snelheden tot 350 Mbps per seconde mogelijk zijn.

SpaceX kondigt de beschikbaarheid van zijn nieuwste Starlink-product aan, Starlink Aviation. Zoals de naam doet vermoeden, richt Starlink zich met deze antenne op luchtvaartmaatschappijen. Die kunnen de antenne installeren op hun vliegtuigen om, met hulp van het inmiddels uitgebreide Starlink-netwerk, tijdens de vlucht wifi aan boord te kunnen aanbieden.

Denk daarbij niet aan traag, haperend internet. SpaceX belooft snelheden tot 350 Mbps en een latentie van minder dan 20 ms. Zo zal je onder andere kunnen videobellen, online streamen of gamen en een VPN kunnen aanzetten gedurende de hele vlucht, van het opstijgen tot de landing. Geen overbodige luxe voor wie vaak met het vliegtuig weg is voor zakelijke reizen.

Het internet zou ook wereldwijd beschikbaar moeten zijn, of het vliegtuig zich nu boven land of zee bevindt. De enige voorwaarde is dat het vliegtuig een onbelemmerd zicht op de lucht heeft.

Eerste leveringen vanaf 2023

SpaceX zal de eerste Starlink Aviation-pakketten beginnen leveren vanaf 2023. Het pakket bestaat uit een antenneschotel, twee draadloze toegangspoorten, voeding en een beschermend harnas. Geïnteresseerde luchtvaartmaatschappijen kunnen voor een voorschot van 5000 dollar vanaf vandaag een bestelling plaatsen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home