Wifi-afstandsrecord van 3 kilometer bereikt 

Morse Micro behaalde een wifi-afstandsrecord van drie kilometer met steun van de HaLow-standaard.  

Morse Micro, een draadloos technologiebedrijf, heeft een nieuw record op zijn naam staan. Het bedrijf heeft een wifi-afstandsrecord behaald van drie kilometer met ondersteuning van de HaLow-standaard (802.11ah). Niet alleen de afstand, maar ook de prestaties op die afstand en het lage energieverbruik zijn opvallend. Wi-Fi HaLow zal op termijn voornamelijk interessant zijn voor bedrijven met bijvoorbeeld backend-apparaten.  

Wi-Fi HaLow

Afstand, vermogen en stroomverbruik. Op elk van deze drie factoren scoort Wi-Fi HaLow. Niet alleen is de afstand van drie kilometer een recordcijfer, het vermogen presteert ook goed op dergelijke afstand ondanks inferentie van draadloze verbindingen in de omliggende steden. Op drie kilometer haalde de connectie nog steeds een erg werkbare megabit per seconde. Bovendien biedt Wi-Fi HaLow een lager stroomverbruik, in vergelijking met snelle Wi-Fi-oplossingen zoals Wi-Fi 7. In onderstaande video zie je de test in actie van Morse Micro. 

De HaLow-standaard werd in 2016 reeds aangekondigd, maar tot op heden nog niet toegepast in de praktijk. Wi-Fi HaLow is niet het type wifi dat je binnenkort in de huiskamers zal zien. Deze wifi-oplossing zal voornamelijk interessant zijn binnen de bedrijfswereld apparaten op grote sites te verbinden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home