Proximus brengt Wifi 6E en de 6 GHz-band naar bestaande klanten

proximus

Proximus voorziet klanten van Wifi 6E, op voorwaarde dat ze een high-end abonnement met de nieuwste hardware hebben. Daarmee brengt de provider de 6 GHz-band naar het grote publiek.

Proximus lanceert Wifi 6E voor bestaande klanten. Dat vereist misschien een opfrisser: Wifi 6E is een variant op de Wifi 6-standaard. Wifi 6 bevat een heleboel verbeteringen die stabielere en snellere draadloze verbindingen mogelijk maken, maar werkt op dezelfde drukbevolkte 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentiebanden als z’n voorgangers. Wifi 6E behoudt de Wifi 6-standaard, maar voegt draadloze verbindingen op de 6 GHz-frequentieband toe. Proximus is de eerste provider die deze mogelijkheid naar zijn klanten uitrolt.

Drie voorwaarden

Niet iedereen krijgt meteen Wifi 6E en de 6 GHz-band Proximus stelt een aantal voorwaarden. Eerst en vooral heb je compatibele hardware nodig. Klanten moeten dus een Internet Box+ hebben. Wi-Fi Booster+-toegangspunten zijn ook compatibel.

Vervolgens moet de optie Identieke configuratie op alle frequentiebanden zeker geactiveerd zijn. Daarmee zendt je router dezelfde SSID uit over alle frequentiebanden, en kiest het ding zelf op welke band het een toestel bedient. Ook WPA3-Personal-Transition moet je inschakelen. Dat doe je telkens via de instellingen van je Internet Box+.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

Tot slot moet je het juiste abonnement hebben. Proximus start de uitrol bij Ultra Fiber-klanten met het Flex Ultra Fiber-pack.  Andere Ultra Fiber- en Giga Fiber-klanten met een Internet Box+ volgen in de komende maanden. Voldoe je aan alle voorwaarden, laat je Internet Box+ dan zeker ingeschakeld tussen nu en 2 juli.

Geschikte laptops en smartphones

Om de voordelen van Wifi 6E te ervaren, heb je ook compatibele endpoints nodig. Denk daarbij aan heel recente smartphones en laptops. De router van Proximus zal die indien mogelijk automatisch verbinden via de 6 GHz-band. Die heeft een hoge doorvoersnelheid, en wordt bovendien niet door andere apparaten gebruikt. Dat zorgt in theorie voor een betere en snellere verbinding, al is de hogere golflengte van het signaal gevoeliger voor dikke muren.

 Wifi 6E is vandaag geen noodzaak, maar wel een luxe. De extra frequentieband brengt meer snelheid en flexibiliteit naar je draadloze netwerk. Geen klant (met de juiste hardware) en toch passioneel over Wifi 6E? Je kan compatibele routers natuurlijk ook gewoon zelf kopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home