Seagate lanceert Exos Corvault met capaciteit van 2,5 PB

Mag het wat meer zijn? Seagate lanceert zijn nieuwe Exos Corvault 4U106: een systeem voor massale gegevensopslag met een capaciteit van maximaal 2,5 PB.

Seagate lanceert een nieuw blokopslagsysteem met een hoge capaciteit: de Exos Corvault 4U106. Dat systeem heeft een capaciteit van 2,5 PB, of zo’n 2.560 TB. De opslagspecialist mikt op datacenters waar een hoge capaciteit en hoge dichtheid prioritair zijn. Het systeem heeft zoals de naam suggereert een 4U-voetafdruk. Seagate stelt dat de oplossing dertig procent efficiënter is, maar maakt die zin niet af dus we weten niet waarmee vergeleken wordt. Vermoedelijk gaat het ding dus redelijk zuinig om met energie.

De Exos Corvault 4U106 is beschikbaar in een 2 PB-configuratie met klassieke CMR-drives. Je kan het toestel ook met HAMR-drives vullen voor opnieuw 2 PB of de maximale capaciteit van 2,5 PB. HAMR, kort voor Heat Assisted Magnetic Recording, is een technologie die een hogere dichtheid van data op harde schijven mogelijk maakt. De schijven zelf zijn van het Seagate Exos-gamma, waarvan de extreemste drive momenteel beschikbaar is met een maximale capaciteit van 24 TB. Daar zal vermoedelijk binnenkort verandering in komen, aangezien concurrent Western Digital pas uitpakte met een 28 TB-HDD.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home