Nvidia toont met Palo Alto hoe BlueField DPU firewallprestaties verbetert

Nvidia Bluefield-3

Nvidia en Palo Alto werkten samen voor de versnelling van de nieuwe virtuele firewall van die laatste met een BlueField DPU. De gespecialiseerde chip zou de firewallprestaties met factor vijf verhogen.

Palo Alto en Nvidia ontwikkelden samen een virtuele virtuele next-generation firewall (NGFW). Die maakt gebruik van de BlueField-2 DPU’s gebouwd door Nvidia. De twee bedrijven laten nu weten wat de impact van die DPU’s op de prestaties van de firewall is. Volgens tests die de bedrijven zelf uitvoerden, verbetert de throughput met factor 5 vergeleken met een firewall die zonder accelerator draait. Bovendien daalt de last op de CPU’s drastisch. Eén DPU zou het werk van 125 CPU-kernen overnemen.

Accelerator

De BlueField-2 DPU van Nvidia is een gespecialiseerde accelerator voor netwerktaken. De chip kan bepaalde workloads hardwarematig heel efficiënt uitvoeren en zo CPU’s ontlasten. In de context van de virtuele firewall neemt de DPU het filteren en inspecteren van netwerktrafiek over van de klassieke hardware. De chip kan het verkeer zo analyseren zonder overhead voor de CPU.

De chip brengt bovendien extra intelligentie met zich mee. Zo kan de BlueField-DPU snel nakijken of bepaalde trafiek wel geïnspecteerd moet worden. Met verkeer voor bijvoorbeeld een videostream is dat niet het geval. Die trafiek helpt de DPU dan meteen forwarden naar de eindbestemming, zonder verdere analyse. Dat draagt bij aan de efficiëntie van de firewall. De VM-series NGFW verwerkt met BlueField-2 zo’n 100 Gb/s.

Op maat van datacenters

Nvidia ziet veel toekomst in de BlueField line-up en introduceerde intussen de BlueField-3 DPU al. DPU staat voor data processing units, naar analogie met GPU en CPU. De chip is speciaal ontwikkeld om druk weg te nemen van datacenter-CPU’s. De cijfers van de samenwerking met Palo Alto tonen het nut van de accelerator in een datacenter-context. Nvidia claimt dat de enorme efficiëntieboost tot 150 procent aan capex-besparing kan opleveren vergeleken met legacy-hardware.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home