Fortinet lanceert twee nieuwe firewalls voor (hyperscale) datacenters

Fortinet FortiGate 3201F

De Fortinet FortiGate 3200F focust op hyperscale datacenters met 380 Gbps, de FortiGate 900G op algemene datacenters met 20 Gbps.

Binnen zijn line-up van firewalls die FortiGuard AI-services ondersteunt, brengt Fortinet twee nieuwe modellen op de markt.

De FortiGate 3200F is speciaal ontwikkeld met het oog op hyperscale datacenters. De firewall biedt volgens de fabrikant een vier keer hogere doorvoersnelheid, 4,7 keer snellere SSL-inspectie en een 3,5 keer hogere doorvoersnelheid voor IPSec VPN-verkeer. De FortiGate 3200F verbruikt 72 procent minder energie dan alternatieve oplossingen en biedt 400GE-interfaces voor naadloos beheer van grote volumes aan dataverkeer en schaalbaarheid.

Tegelijk lanceert Fortinet ook de FortiGate 900G, een compacte firewall die hoge prestaties moet leveren. Opnieuw wijst de fabrikant naar de concurrentie en levert deze oplossing volgens hen zes keer snellere firewallprestaties, vijf keer snellere IPSec VPN-prestaties en drie keer snellere bescherming tegen cyberbedreigingen aan een doorvoersnelheid van 20 Gbps.

Beide firewalls maken gebruik van het FortiOS besturingssysteem en het centraal beheer via FortiManager. Fortinet benadrukt dat beide oplossingen ideaal zijn voor het inrichten van een hybrid mesh firewall-architectuur die de beleidsregels voor alle firewalls coördineert om voor bedrijfsbrede bescherming te zorgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home