Windows 11 24H2-update vereist voor Wifi 7

wifi 7

Microsoft deelt de vereisten voor Wifi 7-compatibiliteit in Windows 11. De aankomende Windows 11 24H2 lijkt noodzakelijk om Wifi 7 te ondersteunen.

Wifi 7 klopt ongeduldig op de deur. Met de aanstaande Windows 11 24H2-update wil Microsoft de deur van Windows wagenwijd openzetten voor de nieuwste netwerkstandaard. Windows 24H2 zou ook wel eens de enige versie met Wifi 7-compatibiliteit kunnen zijn, blijkt uit een technisch supportartikel van Microsoft.

Boodschappenlijstje

In de blog deelt Microsoft het boodschappenlijstje voor Wifi 7 in Windows. Daar staan geen schokkende zaken in: naast een Windows 11-pc heb je natuurlijk ook een router en netwerkadapter die mee is met de Wifi 7-standaard. De eerste Wifi 7-routers zijn begin dit jaar aangekondigd op de CES-beurs.

wifi 7 vereisten windows 11
Dit heb je nodig voor Wifi 7 in Windows 11.

Met een kleine voetnoot lijkt Microsoft te specifiëren dat Wifi 7 enkel beschikbaar zal zijn als je de Windows 11 24H2-update uitvoert. Eerder raakte al bekend dat Windows 10 niet voldoet aan Wifi 7 omdat het de 6 GHz-band niet ondersteunt. Die beperking hebben oudere Windows 11-versies normaal gezien niet.

40 Gbps

De omarming door Windows 11 is een belangrijke mijlpaal voor de uitrol van Wifi 7. Wifi 7 belooft onder meer (theoretische) maximale downloadsnelheden tot 40 Gbps. Ook de smartphone-industrie is volop bezig met nieuwe apparaten compatibel te krijgen. Lees ons uitgebreide overzicht over het snelle draadloze internet.

lees ook

Wifi 7 in de startblokken: komt het snelle draadloze internet in 2024 al tot bij jou?

Windows 11 24H2 kende een moeilijke start. Microsoft pauzeerde de publieke preview nadat de klachten van testgebruikers zich opstapelden. Inmiddels is de previewversie weer hervat en zal Windows 11 24H2 in het najaar breder beschikbaar komen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home